Magazin > VIP
3607 ogledov

Za smrt na snemanju filma Rust prva obsodba

Halyna Hutchins Profimedia
Orožarka filma Rust kriva za smrt direktorice fotografije. Manipulirala je z dokazi, zdaj ji grozi zapor.

Orožarka Hannah Gutierrez-Reed, zadolžena za orožje na prizorišču snemanja filma, ki je napolnila pištolo za igralca Aleca Baldwina, preden je leta 2021 ustrelil in ubil direktorico fotografije na snemanju filma Rust, je bila spoznana za krivo nenamernega uboja, poroča BBC. Po tej sodbi bi lahko dobila do tri leta zapora.

Igralcu Alecu Baldwinu prav tako grozi sojenje za umor zaradi smrti Halyne Hutchins. 42 let stara Hutchins je umrla, potem ko je Baldwinova pištola, ki jo je uporabljal na filmski vaji, izstrelila pravi naboj. Tožilci so porotnikom trdili, da je Gutierrez-Reed, ki je nadzorovala pištole na snemanju, nepremišljeno ravnala pri polnjenju pištole in ni zagotovila, da bi bili v pištoli le lažni naboji. "V tem primeru gre za varnostne napake, ki so povzročile smrt človeka," je med zaključnimi besedami v sredo dejala tožilka Kari T. Morrissey.

Gutierrez-Reed je bila "malomarna", "nepazljiva" in "nepremišljena", ko ni opazila, da so v škatli s strelivom pravi naboji pomešani z lažnimi, je povedala Morrissey. Eden od teh nabojev je bil v strelnem orožju, ki ga je uporabljal Baldwin, so povedali tožilci.

Ni vedela, da so naboji pravi

Njen pravni zastopnik je trdil, da njegova stranka ni vedela, da so bili v orožju pravi naboji. Povedal je, da je Baldwin tisti, ki ga je treba preganjati za zločin, saj je držal pištolo, ko je streljala. Bil je tudi producent filma. "Ona [Gutierrez-Reed] je lahka tarča, najmanj močna oseba na snemanju. Lahek grešni kozel," je njen odvetnik dejal v uvodni izjavi na sojenju.

Sojenje igralcu Alecu Baldwinu je napovedano za 10. julij. Obtožbe zoper Baldwina so bile enkrat že zavrnjene.

Rust | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • tanja_tatjana7 16:08 07.marec 2024.

    Kaj za vraga pa imajo pravi naboji delati v snemanju za film. Bebci svetovni ameriški. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Sorodne novice