Magazin > VIP
5863 ogledov

Za začetki Avdićeve radijske kariere tiči ganljiva zgodba

Denis Avdić radio 1
Težki začetki ...

Denis Avdić je v priljubljenem podkastu Aidea razkril, kako je začel radijsko kariero. Kot je znano, je bil nekoč policist, a kmalu ugotovil, da bo moral, če bo želel imeti enak standard kot sodelavci, ki so si privoščili dobre avtomobile, smučanje in morje, delati veliko več. S takratno punco je zato odprl plesno šolo in skrbel za organizacijo in birokracijo. O tem ni vedel veliko, a so mu bile v veliko pomoč motivacijske knjige in predavanja, kjer je dobil pogum, da se je lotil tudi stvari o katerih ni vedel nič. Med njimi je bil tudi radio, ki je bil že od začetka velika ljubezen in na katerem je bil pripravljen delati celo zastonj.

Ker je bil v tem dober, so ga šefi prepričevali, naj pusti službo na policiji, a Denis se redni službi takrat še ni nameraval odpovedati. Edini način, da je ob koncih tedna lahko delal na radiu, je bil ta, da je čez vikende delal tudi nočne termine na policiji, ki so trajali 12 ur. Tako je kar dobro leto in pol odšel na delo v petek zjutraj in se pogosto domov vrnil šele v ponedeljek zjutraj. Razkril je tudi, da na začetku kariere za radijsko delo ni bil plačan, saj mu je šef rekel, da je za njim v vrsti še vsaj 50 takih, ki si želijo to početi. Denis se je takrat odločil, da mu bo, če mu kdaj uspe, zaračunal še vse za nazaj. 

Nato se je zgodilo, da nek konec tedna zaradi službe na policiji ni mogel na radio, takrat so mu nato na radiu ponudili službo za nedoločen čas. Dolgo časa je vodil popoldanski program na Radiu 1, po Boštjanu Romihu in Marku Potrču pa je dobil priložnost na jutranjem terminu, kjer je še danes, čeprav si tega sprva ni želel. Zakaj, preverite v videu ... 

Komentarjev 4
  • Ender3 17:28 27.oktober 2023.

    Uspel in znašel se je brez stricev iz ozadja...Tudi njegovo delo spoštujem im cenim..Ne moreš pa tega doseči, če ob tem nimaš stalne opozicije in kritikov. Denis je inteligenten in to šteje..

  • darefoks 12:16 27.oktober 2023.

    bedak

Sorodne novice