Magazin > VIP
5977 ogledov

Avdić iskreno z Anito Ogulin: "V Sloveniji imamo 2023 še vedno lačne otroke"

Deželak junak radio 1
9. dobrodelna akcija Deželak Junak se bo danes ob 17. uri zaključila na Debelem rtiču, kjer bo junaka pričakalo ogromno podpornikov.

Ena izmed največjih podpornic akcije je humanitarka in predsednica Zveze Prijateljev Mladine Ljubljana – Moste Polje, Anita Ogulin. Danes zjutraj je obiskala Denis Avdić Show, kjer je v pogovoru z ekipo imela pomembno sporočilo za Slovenijo. Objavljamo pogovor, ki ga je z Anito Ogulin opravil voditelj Denis Avdić.

Ali je danes za pomoč poskrbljeno bolje kot pred devetimi leti, ko se je akcija Deželak Junak začela?

Razmere se niso izboljšale, je pa bolj poskrbljeno zaradi takih akcij, kot jih imamo in zaradi Deželaka Junaka. Ta akcija je postavila v naš prostor na tisoče srečnih in zadovoljnih otrok. Jaz sem ganjena, da zdaj lahko govorimo tudi o lepih zgodbah, o lepih spominih otrok, ki so na počitnicah doživeli vse tisto, kar bi morali v življenju. In sedaj sledijo tej novi poti. In verjemite mi, da izmed teh več koz 6.000 otrok je veliko takih, ki so že sami na tem, da pomagajo drugim.

Slišali smo zgodbe o tem, kako otroci hvalijo počitnice, kako so presenečeni nad hrano, da se končno lahko najejo do sitega. Težko si predstavljamo, da so otroci leta 2023 pri nas lačni ...

Teh zgodb je preveč. K nam ne prihajajo samo tisti, ki so bolni, hendikepirani, ki nimajo zaslužka. V zadnjih dveh letih prihajajo tudi tisti, ki na polno delajo, pa ne morejo preživeti in so lačni. Mi smo različni, nekateri zmoremo najti drugo pot, ko nas najbolj stiska, najti korak naprej. Ampak večina jih pa ne zmore, ljudje v stiski zamrznejo in ne morejo naprej. Zato smo tukaj mi za njihovo podporo. Tako otrokom kot staršem, da jih usposobimo, da znova najdejo moč.«

Koliko razlike naredi taka akcija Deželak Junak?

Ogromno razlike naredi. Če otroci prihajajo iz nezpodobudnega okolja, kjer so zlorabe, trpinčenje, smo mi tukaj za njih, sproži se sistem, kjer otroka varuje tudi, ko pride domov. Druga pot pa je, da otrok dobi na letovanju novo pot, prijatelje, hrano, zato on te poti sledi in hoče to tudi sam doživljati. Ne morete verjeti, kakšne spremembe doživljajo te otroci! Mi jim mnogo let sledimo, velikim uspe, vračajo se kot vzgojitelji, donatorji, prostovoljci. 

"Brez vas ni nič, z vami pa so rekordi vsako let, upamo tudi letos. Pošljimo sms POMAGAM5 na 1919,"  je na koncu pogovora dejal Denis Avdić.

O še eni neverjetni zgodbi z Radia 1, pa preberite TUKAJ.

Komentarjev 6
 • Avatar Leon
  Leon 15:19 09.junij 2023.

  Denis hvala ti za pomoč otrokom ? Nekoč ti bodo hvaležni .❤️

 • Herkules 14:54 09.junij 2023.

  Avdiććć, ti raje zbiraj v tvoji rodni bosanđiji za svoje muslić bosađerote, parazit, ki je ukradel Deželaku dobro službo!

 • Grof 12:10 09.junij 2023.

  Pričakujem, da se bo tako stiskal tudi k Sukiču N.

Sorodne novice