Magazin > VIP
110057 ogledov

Zaradi tega videa so z našo blogerko prekinili sodelovanje

nataša mernik Nike Koležnik
Naša blogerka in manekenka za večje številke, Nataša Mernik, pravi, da je bila nad prekinitvijo sodelovanja najprej šokirana.

Nataša Mernik je na svojem Instagram profilu razkrila, da je neko podjetje z njo zaradi objav, ki so se jim zdele neprimerne, prekinilo sodelovanje. "Novica! Fotografije v spodnjem perilu in kopalkah objavljam že dve leti. Zmotil pa jih je video, v katerem vaše dekle pleše v spodnjem perilu – vsa srečna in debela,“ je zapisala Nataša in dodala, da sicer isto podjetje z veseljem sodeluje in objavlja podobne fotografije deklet, ki so bolj suha.

"Gre za znano podjetje s kozmetiko, ki pa ga ne bi imenovala, saj se ne želim zapletati v negativne odnose ali celo tožbe, ker tudi moja objava ni bila namenjena blatenju podjetja, ampak zgolj izpostavitvi problema, ki je močno prisoten v tem poslu, v tujini recimo še bolj. Šlo je sicer za krajše sodelovanje, prekinili pa so ga še pred mojimi objavami na socialnih omrežjih,“ je za naš medij povedala Nataša in dodala, da ji je PR agencija, preko katere je sodelovala z omenjeno znamko, sporočila, da sodelovanje prekinjajo zaradi njenih "zadnjih objav, ki se ne skladajo z njihovim načinom objav“.

Zmotil jih je ta video:

"Naj poudarim, da podobne vsebine objavljam že več kot dve leti, in da podjetje sodeluje z drugimi blogerkami ter influencerkami, ki so prav tako že objavile ali redno objavljajo fotografije v perilu ali kopalkah, le da je razlika v konfekcijski številki. Sprva sem bila zaradi prekinitve sodelovanja sicer šokirana, kasneje pa sem dojela, kaj se je v resnici zgodilo in da bi morala najverjetneje ravnati drugače. Spremljam namreč veliko (predvsem tujih) deklet, ki so se že soočila s čim podobnim, zato sem se tudi odločila, da to javno in na glas izpostavim - vsem blogerkam in podjetjem v poduk, kako pač ne ravnati, ko pride do sodelovanj.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Me, waiting for my Tinder match (jk, I’ll take some room service instead ✌🏻)

A post shared by Nataša Mernik ❤️ (@natashamernik) on

Nataša ima sicer tudi uspešen blog, ki ga je začela pisati iz ljubezni do pisanja, mode in testiranja lepotnih izdelkov, sedaj pa je njen glavni cilj spodbujanje ljudi k pozitivni samopodobi in ljubezni do sebe. Kot model za večje številke je začela delati leta 2017, ko jo je k sodelovanju povabila slovenska znamka spodnjega perila, lani aprila pa se je sprehodila tudi po brvi Ljubljanskega tedna mode. "Sicer pa sem vmes sodelovala še pri nekaj kampanjah, na svojih kanalih pa vmes redno sodelujem z različnimi podjetji, ki ponujajo velik razpon številk. Sama sicer ne delujem pod nobeno agencijo, a po mojih informacijah je modelov za večje velikosti le peščica.  Se mi pa zdi, da se vedno več znamk (sicer počasi) odloča za razširitev svoje ponudbe in vključevanje modelov različnih velikosti, kar seveda pozdravljam.“

"Iz teh razlogov najraje kupujem preko spleta"

nataša mernik | Avtor: Nike Koležnik Nike Koležnik
Čeprav se modna industrija vse bolj usmerja na večje številke, pa tega v trgovinah še vedno ni možno začutiti. Vsaj ne povsod … "Največkrat se mi je med nakupovanjem recimo zgodilo, da sem od prodajalk dobile neprijazne poglede v stilu ‘tako velike številke pa pri nas že nimamo’. Neprijetno je tudi brskati po policah trgovin, kjer se znajdejo le 36 in 38, vse ostalo (mogoče do 44) pa imajo zadaj - take trgovine že od daleč sporočajo, kakšnih kupcev si ne želijo. Iz teh razlogov najraje kupujem preko spleta, kjer je tudi ponudba veliko večja in cene denarnici bolj prijazne,“ o negativnih izkušnjah pove Nataša, ki meni, da Slovenija glede spodbujanja pozitivne samopodobe zaostaja za tujino, a se stanje počasi izboljšuje.

"Tudi pri nas je veliko super profilov, projektov in posameznikov, ki pozitivno delujejo v tej smeri. Se mi zdi, da je Slovenija sicer še vedno nekoliko zadržana, veliko je tako imenovanega fat-shaminga in negativnih opazk. Po mojih opažanjih pa se na račun pozitivnih vplivov iz tujine (recimo manekenka Ashley Graham, pevka Lizzo, v Srbiji imamo tudi odlično Kato Ivakić) samozavest izboljšuje tudi pri nas.“

Preveri, kakšnih norčij so se sedaj spomnili na Joongli?

Komentarjev 22
  • Vasilij Vasquez 01:02 21.februar 2020.

    Žalostno, kako tak prašič dobi članek tu. Očitno ma veze, ker sicer ga živ bog ne bi povohal. Zdaj se lahko še reži sama sebi, ko ima cca. 20 let, pri 30ih bo pa resno nagravžna in nič ne računam, ...prikaži več da bo imela takrat kaj manj kil.

  • AnzeSmolej 16:52 20.februar 2020.

    tale članek bi morali označiti kot Neprimeren za občutljive gledalce

  • anton55 16:16 20.februar 2020.

    Najbrž ni veganka.