Magazin > VIP
6745 ogledov

Klara Hrovat Vidman, zmagovalka šova The Biggest Loser: "Kakšen mesec po začetku sem šla v sobo in se zjokala"

biggest_loser2 Saša Despot
Klara Hrovat Vidman, mlada mamica, žena, trgovka, ženska z železno voljo in neverjetno predanostjo, skromna, a odločna. Klara je zmagovalka druge sezone šova The Biggest Loser.

Ste verjeli, da vam lahko uspe zmagati?
Zagotovo sem vedno verjela, ker vem, da sem resnično garala. Najprej sicer nisem vedela, če bom sploh prišla do finala, a nato sem dala od sebe zadnje atome moči in splačalo se je!

Kako se počutite sedaj v primerjavi s prej? Kako vas je ta šov spremenil?
Poleg očitnega, spremembe videza, me je šov najbolj spremenil psihično. Tega sem si tudi najbolj želela in sem zelo srečna. Prej sem vse jemala negativno, karkoli mi je kdo rekel, sem narobe obrnila, vse sem si jemala k srcu. Enostavno nisem bila zadovoljna sama s seboj. In ko nisi zadovoljen sam s seboj, ne moraš biti z drugimi.

Se spomnite kakšnega posebej težkega trenutka ali dogodka iz časov, ko ste imeli več kilogramov?
Zagotovo te najbolj prizadenejo zbadljivke ljudi, ki ti kar neposredno rečejo, da bi moral shujšati, dejansko pa ne vedo, kaj se dogaja v tvoji glavi. Poskušaš preslišati, a to je le začasna tolažba, v ozadju se vedno obremenjuješ s tem.  

biggest loser Magazin Biggest Loser: Takšni so izpadli kandidati danes!

Kaj se je dogajalo, da ste dopustili vse te odvečne kilograme?
V osnovni in srednji šoli sem bila vedno športnica, potem pa se je to ustavilo. Ustvarila sem si družino, vedno več posegaš po hitri hrani, ker časa je vedno manj, leta bežijo in na žalost se zgodi to. A jaz pravim, da ko si enkrat sam priznaš in se zavedaš, takrat narediš spremembo.

Ste dokaj mlada mamica. 
Imam dva sinova, stara sta tri in šest let. Za družino sem se odločila dokaj zgodaj, prvega sina sem rodila pri 23. In takrat sem se povsem posvetila družini in pozabila na sebe. A tako je bilo, vedno sem si družino želela imeti mlada, nato sem spoznala pravega partnerja, naredila sva stanovanje in sva šla v to.  zvezde pod klobuki Magazin Indira Ekić odkrito: "Veliko je zaigranega"

Kako boste zapravili denar?
Moja velika želja je, in o tem vedno govorim,  skok s padalom in to si zagotovo uresničim. Sploh sedaj, ko sem toliko kilogramov lažja. Drugače pa imam željo imeti otroško igralnico za praznovanje rojstnih dni, saj imam res rada otroke in rada jih animiram. Verjetno kaj v tej smeri, ampak trenutno natančnih načrtov še nimam.

Kaj je bil vaš najtežji trenutek v šovu?
Puške v koruzo ne bi vrgla nikoli. Sem tak karakter, da če grem v nekaj, grem na polno in se ne predam. Zagotovo je bilo najtežje in takrat, priznam, sem se zlomila, ko so vsi dobivali obiske, jaz pa sem bila že toliko časa odsotna od družine. To je bilo kakšen mesec po začetku . Takrat sem šla v sobo, se zjokala, zelo mi je pomagala tudi podpora sotekmovalcev, in nato sem šla naprej. 

Kaj je na vaša novo podobo rekel partner?
Mislim, da se partner še čisto ne zaveda moje nove podobe, tako kot se je sama še ne. Podpira me že od vsega začetka, ker je vedel, da si tega resnično želim. Iz njegove strani nikoli nisem slišala kritik, vedno je bil zadovoljen z mano. Presrečen je in ne more verjeti, da sem to res dosegla.

Sami ste rekli, da med rjuhami prej niste bili tako samozavestni. Kaj se je spremenilo?
Glede mene se je zagotovo spremenilo, a trenutno je bilo vse posvečeno treningom, prehrani, tako da se bomo šele sedaj začeli nazaj posvečati družini. Kar se tiče mene osebnostno, se je pa seveda spremenilo vse. 

biggest_loser2 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Delate v  fast food restavraciji? Kateri? Kako se boste zoperstavljali skušnjavi?
Delam v BTC-ju na tržnici, kjer prodajam pečene piščance. Te piščanci so odlični in lahko bi jih jedla vsak dan, ampak ja, sedaj se bom lahko uprla skušnjavi. Seveda se piščanca lahko je, a ne v takšnih količinah, kot sem ga jaz. 

Kako težko se je bilo držati hladilnika in treningov? 
Celo samo sebe sem presenetila, s tem, da mi ni bilo tako težko kot sem mislila. Nisem posegala po hrani, takrat ko ni bilo potrebno in ko sem čutila, sem šla trenirati. Seveda  najbolj s spodbudo Jana, ki me je podpiral od vsega začetka. Tudi Nataši, ki mi je dala veliko podpornih besed, sem zelo hvaležna. To mi je veliko pomenilo, saj greš zagotovo lahko naprej le s pomočjo spodbudnih besed. 

Ste Natašo in Jana kdaj "prekleli"?
Nikoli, to bi bila zadnja stvar, ki bi jo naredila. Lahko sem jima samo hvaležna. Ne vem, če se jima bom lahko kdaj dovolj zahvalila za vse, kar sta naredila zame.

Pred zadnjim treningom nekateri niste več dni jedli niti pili. Se vam zdi to še vedno pametno?
Zagotovo to ni ne pametno, ne zdravo, vendar se je tukaj odločil vsak sam. S strani trenerjev ni bilo enega nasveta, da naj to naredimo, ker to ni strokovno, ne pametno in zdravo. A smo se za to odločili in dali iz sebe zadnje atome. Misliš si, da če si prišel tako daleč, boš stisnil še to in meni se je splačalo. 

Morali ste se prebiti tudi čez številne skušnjave. Kako gledate na to? Henrik je bil zelo kritičen, češ da s tem ponižujejo tekmovalce.
S temi skušnjavami se ne ponižujemo, to je v prvi vrsti še vedno šov in tega se moramo zavedati. Na začetku smo se res ekipno zmenili in jedli takrat, ko smo. Na koncu se je odločil vsak zase. Jaz kakšne velike količine zagotovo ne bi šla jesti, kaj malega pa. Vendar mislim, da sem dokazala na petkovem tehtanju, da teh kilogramov ne bi rabila, ker sem jih dovolj izgubila že sama. 

the biggest loser Magazin The Biggest Loser: Tekmovalci se igrajo nevarno igro

Kako težko se je diete držati zunaj?
Zunaj je vedno več skušnjav. Tudi otroka jesta sladkarije in tega jima ne morem prepovedati. A sedaj je vse na meni in v moji glavi. Skušnjav bo zagotovo veliko, a tako kot se počutim sedaj, sem odločena, da na stara pota ne grem več.

Kako velik pa je strah, da bi se spet zredili?
Zagotovo ne. Vem, da bom sedaj redno nadzorovala svojo težo, ki jo prej nisem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice