Magazin > VIP
51803 ogledov

Znana Slovenka se je iz tujine vrnila samska

Tereza Poljanič Instagram
Mlada svetlolaska je iz kriznih trenutkov ustvarila nov življenjski stil, ki ga sedaj na različne načine predaja tudi drugim.

Svetovna popotnica, chefinja, televizijska kuharica in podjetnica Tereza Poljanič, ki jo poznamo iz priljubljene Popove kuharske oddaje Zdravo, Tereza! je kar nekaj let preživela na Novi Zelandiji, a jo je covid situacija, tako kot številne, prisilila, da se je za nekaj časa vrnila v Slovenijo. To pa ni njena edina življenjska sprememba, od lanskega leta je namreč samska, a ne osamljena, saj ima polne roke dela. 

Pred dvema letoma in pol je lansirala lastno linijo veganskih prehrambenih izdelkov Tereza's Choice in trenutno se ukvarja ravno z razvojem novih izdelkov, ki jih je pod njeno znamko že kar 35. Ljubezen in želja po znanju o bolj zdravi prehrani in načinu življenja pa se je rodila prav v kriznih trenutkih. 

"Najprej je pred leti za levkemijo zbolel moj takratni fant, kmalu za tem pa tudi mami za rakom na dojkah. Takrat sem se začela spogledovati z drugačnimi načini prehranjevanja, začela posegati po lokalnih in sezonskih sestavinah, veliko smo pridelali tudi sami. A ne le hrana, tudi priprava hrane in to, da se skupaj usedeš k obroku, predvsem pa zdrave misli. Če nisi v dobri psihični kondiciji, ti tudi zdrava hrane ne bo pomagala. Tukaj veliko pripomoreta meditacija in joga. A ne le joga kot fizična aktivnost, temveč kot življenjski stil. Zelo pomembno je tudi gibanje, druženje in povezovanje," pravi Tereza, ki se je izobraževala na znani kulinarični šoli v Los Angelesu in drugod po svetu, ljudi pa ne povezuje le s svojimi zdravimi recepti in izdelki, temveč organizira tudi sproščujoče joga počitnice v Grčiji in na Kanarskih otokih. 

Komentarjev 5
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:57 03.maj 2021.

    Bistveno lažje je furati en life style, če imaš poznane in finančno dobro situirane starše.

  • joze127 10:14 02.maj 2021.

    Kako zanimivo in kako preprosto je življenje. Brez bahavosti, brez izživljanja o nekih super idejah. Samo malo pokore je treba pa naenkrat človek postane Človek. Le zakaj je potreben čas za normalno življenje, da se iznoriš in prejagaš kar tako ...prikaži več iz bahavosti in razuzdanosti. Sedaj bomo pa doživeli, da bo naenkrat postala vneta zagovornica skromnega življenja!!!!!

  • Baraba1952 10:06 02.maj 2021.

    Ona je zakon za bahače iz Masters šefa

Sorodne novice