Mundial 2018
67 ogledov

Lukaku in Mertens prinesla pričakovano zmago Belgiji

Lukaku
Belgijska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Sočiju premagala Panamo s 3:0 (0:0). Za Belgijo sta zadela Dries Mertens v 47. ter Romelu Lukaku v 69. in 75. minuti.

Rdeči vragi, ki veljajo za ene (ne toliko skritih) favoritov, so mundial v Rusiji začeli s pričakovano zmago nad Panamo. Izbranci Roberta Martineza so se sicer kar nekaj časa mučili, da so prišli do prvega zadetka, a bili praktično celo tekmo precej boljši tekmec in poskrbeli, da je Panama ostala brez zmage proti evropskim ekipam.

Belgija je v prvem polčasu prevladovala in imela nekaj priložnosti, medtem ko Panama na drugi strani ni ogrozila vrat Thiabuta Courtoisa.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Panamski vratar Jaime Penedo je moral posredovati po strelih Yannicka Carrasca v šesti, Driesa Mertensa v sedmi in Edena Hazarda v 38. minuti, medtem ko so bili Hazard v 12., Mertens v 19., Kevin De Bruyne v 20. in znova Mertens v 41. minuti premalo natančni.

Po vseh zgrešenih strelih v prvem polčasu pa je Belgija povedla v 47. minuti, ko je z lepim strelom z volejem z desne strani s približno 15 metrov zadel Mertens.

Mertens | Avtor: Profimedia Profimedia

V 52. minuti je s prostega strela z dobrih 20 metrov De Bruyne za kak meter zgrešil cilj, tri minute zatem pa je Michaelu Amirju Murillu obranil strel belgijski vratar.

V 69. minuti pa so Belgijci podvojili prednost, po podaji De Bruyneja iz kazenskega prostora malce z leve strani je iz bližine z glavo zadel Romelu Lukaku.

Isti igralec je v 75. minuti dosegel še drugi svoj gol na tekmi, ko je dokončal protinapad po podaji Hazarda. Lukaku je tako pri rosnih petindvajsetih postal najboljši strelec v zgodovini Belgije z doseženimi 38 zadetki.

Panamci so nekajkrat pokazali, da znajo tudi zagroziti, med drugim je Fidel Escobar ob koncu tekme poskusil s prostega strela, Courtois pa je bil pripravljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.