Oglaševanje
11 ogledov

Previdno pri nakupu darilnih bonov

darilni bon Shutterstock
Čeprav so pogosto praktična rešitev, pa pred nakupom darilnih bonov dobro premislite. Še posebej, če obdarovanca ne poznate dobro.

Če obdarovanca poznate dovolj dobro, če poznate njegove hobije ali najljubše prodajalne z oblačili, potem z nakupom darilnega bona verjetno ne boste zgrešili. Hitro pa se lahko zgodi nasprotno, opozarjajo na Zvezi potrošnikov Slovenije. Ker darilnih bonov ni mogoče zamenjati za denar, bodite pozorni predvsem pri izbiri točno določenih dejavnosti, kot so masaže, obiski lepotnih salonov, polet z balonom …

Pri nakupu darilnih bonov bodite pozorni na štiri ključne točke:

  • Dobro se pozanimajte o omejitvah pri darilnih bonih ali karticah. Na njih mora biti jasno označena vrednost, datum veljavnosti, za katere storitve so namenjeni, kje so boni ali kartice unovčljivi in vse druge morebitne posebnosti.
  • Če kupujete bone v večji vrednosti, raje izberite več bonov manjše vrednosti. Tako bo obdarovanec lažje izkoristil vse bone. V takem primeru so boljša izbira darilne kartice, saj pri njih praviloma omejitev, da je treba celotno vrednost porabiti naenkrat, ne velja.
  • Z bonom ali kartico ravnajte skrbno, torej kot z gotovino. Povračil za izgubljene bone ali kartice ni.
  • Obdarovancem svetujte, naj bone ali kartico unovčijo čim prej. Še posebej naj bodo pozorni pri bonih raznih dejavnosti in storitev (masaže, polet z balonom), saj je takšne bone praviloma treba unovčiti v zelo kratkem času.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice