Popotnik
5095 ogledov

Američani o Sloveniji zopet v presežnikih

Ljubljana Anže Petkovšek
Ugledna ameriška revija ne more prehvaliti Slovenije. Kaj jih je tokrat tako navdušilo?

Potem ko je na spletu nedavno zaokrožil hvalospev Sloveniji s strani mlade Američanke, so o lepotah države na sončni strani Alp pred kratkim pisali tudi v znameniti ameriški reviji Forbes.

polet z balonom video Popotnik Američanka iskreno o Sloveniji

Ljubljana | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V prispevku  z naslovom Ljubljana in jezero Bled sta nepogrešljivi evropski izkušnji je avtorica Joanne Shurvell pod drobnogled vzela predvsem slovensko prestolnico. O njej je zapisala, da je majhna in prijazna do pešcev, zato jo je preprosto raziskovati peš ali s kolesom.

"Vsak dan po 10. uri dopoldne se v središču mesta ni dovoljeno voziti z avtomobili. V mestu je veliko zanimivih dejavnosti, osrednja lokacija pa omogoča čudovite enodnevne izlete do bližnjih jezer in narodnih parkov," je novinarka med drugim zapisala o Ljubljani. Turistom priporoča tudi vožnjo z vzpenjačo do Ljubljanskega gradu, saj ponuja fantastično razgledno točko na mesto in okoliške Alpe. 

Ljubljanski grad | Avtor: Anže Petkovšek Ljubljanski grad Anže Petkovšek
Poleg tega svetuje obisk različnih muzejev in galerij, kot so Narodna galerija, Muzej moderne umetnosti, Mestni muzej Ljubljana in prenovljena galerija Cukrarna. Med ljubljanskimi gastronomskimi ponudniki v prispevku izpostavi restavracijo Pen Klub, bistro Lana's Corner, Kavarno Rog ter Grashko Deli v novem Centru Rog. Za ljubitelje mesa ne pozabi omeniti niti čevabdžinice Sarajevo '84.

kostanj cene Slovenija Turisti navdušeni, domačini zaradi cen zmajujejo z glavo

Turistom predlaga nočitev v hotelu Grand Union, saj ima "Hotel Grand Union v središču starega mestnega jedra veliko značaja in odlično lokacijo. Hotel ima razkošno secesijsko arhitekturo, hkrati pa ponuja vse modne ugodnosti, ki jih lahko pričakujete od hotela s štirimi zvezdicami." Novinarki je všeč tudi ljubljanski hotel Four Points: "Na obrobju mesta, med borovci, se nahaja miren hotel Four Points by Sheraton s prostornimi in udobnimi sobami ter čudovitim bazenom z okni od tal do stropa, ki se odpirajo na travnato teraso. Če nameravate Slovenijo raziskovati z avtomobilom, je ta hotel s štirimi zvezdicami odlično izhodišče."

Ljubljana | Avtor: Profimedia Stara Ljubljana. Profimedia
Avtorica nekaj besed nameni še Blejskemu jezeru, ki je med turisti izredno priljubljeno. "Nobeno potovanje v Slovenijo ne bi bilo popolno brez obiska slikovitega Blejskega jezera, nekdanjega poletnega igrišča Tita. Danes je priljubljena počitniška točka za Slovence in turiste, od Ljubljane pa je oddaljeno manj kot uro vožnje," o njem zapiše Američanka.

Vila Bled | Avtor: Booking.com Booking.com

Vila Bled preverili smo Popotnik Toliko stane nočitev v nekdanji Titovi vili na Bledu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Kmodri 08:56 08.november 2023.

    Bog se nas usmili! Kaj nam je treba teh Američanov...

  • leonardo 08:41 08.november 2023.

    Upam, da dementni Biden ne bo tega slišal oziroma takoj pozabil kar bi slišal. Ne bi bilo nam pomoči, ker se takoj prikaže z orožjem.

  • alen04 08:32 08.november 2023.

    Manj pohval je več zadovoljstva tu živečih ljudi.

Sorodne novice