Popotnik
4346 ogledov

Kaj ponuja prva vinska fontana v Sloveniji?

vinska fontana Merezige Jaka Ivačič
Ne samo, da imamo v Sloveniji fontano piva, zdaj imamo tudi fontano vina.

Merezige, razvlečeno nasilje nad Koprom, se prvo lahko pohvali z vinsko fontano v Sloveniji, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili različna vina. Takšna fontana je tudi edinstvena fontana za degustacijo vin v celotni Evropi. Obiskovalci bodo lahko okušali tako odprta vina kot vrhunska istrska vina.

vinska fontana Merezige | Avtor: Jaka Ivačič Jaka Ivačič
Med vini, ki jih ponujajo, so vina največje slovenske kleti Vinakoper, vina lokalnih vinarjev iz Merezig, vsakoletni zmagovalec na Prazniku refoška, aktualno Županovo vino, katerega naslov trenutno nosi Refošk 2016 vinske kleti Vinales in aktualni zmagovalec Sladke Istre 2017 – rumeni muškat.

vinska fontana Merezige | Avtor: Jaka Ivačič Jaka Ivačič
Ob fontani vina so na prodaj tudi lokalni izdelki in pridelki. Na otvoritvi, ki je bila v začetku septembra, je koprski župan Boris Popović povedal, da vinska fontana leži na najlepši točki v občini, kjer imajo obiskovalci čudovit razgled na istrsko zaledje in Koprski zaliv. Popović se strinja, da bo vinska fontana pozitivno doprinesla razvoju največje primorske občine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wherever you go whatever you do, i will be right here waiting for you. Que bebecholo tonto

A post shared by M&P photos (@matic_paula_photos) on

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 13:47 18.september 2018.

    Vinska fontana ? Halo, vino se pije v kozarcih ,omejenih količinah in ob posebnih priložnostih .To je samo znak ,da smo narod pijancev . Namesto kranjske čebelice si nalepite VINSKO MUŠICO v grb vaše dežele .