Popotnik
360 ogledov

Slovenija in Hrvaška pripravili novosti, ki navdušujejo

reka krupa, htz, hrvaška Zoran Jelača
Hrvaška turistična skupnost (CNTB) ponosno predstavlja svojo novo mobilno aplikacijo – Explore Croatia , ki bo olajšala raziskovanje tudi manj znanih kotičkov Hrvaške, Slovenija pa se lahko pohvali z novo outdoor aplikacijo.

Hrvaška si na vse pretege trudi privabiti obiskovalce v svojo notranjost in razpotegniti turistično sezono skozi vse leto. S tem namenom so ustvarili tudi inovativno aplikacijo Explore Croatia, ki je namenjena predvem uporabnikom, željnih odkrivanja in doživljanja vsega, kar Hrvaška ponuja na način, ki je prilagojen njihovim interesom in trenutni lokaciji.

Modro jezero čudovito Popotnik Skriti biser Dalmacije, ki se ga resnično splača obiskati

Aplikacija omogoča pregled sto lokacij za popoln dopust; od slikovitih obalnih mest do čudovitih naravnih parkov, odkrivanje skritih biserov ter manj znanih naravnih in kulturnih znamenitosti Hrvaške, ki jih večina turistov spregleda, ustvarjanje in deljenje digitalnih razglednic ter izvajanje iger in kvizov, ki razkrivajo številne zanimivosti o Hrvaški in njenih destinacijah. V njej lahko uporabniki prav tako pridobijo koristne informacije za njihovo bivanje na Hrvaškem, vključno z informacijami o namestitvah, restavracijah in prevozu. 

Modro jezero | Avtor: Profimedia Profimedia

"Explore Croatia je zasnovana tako, da dopust postane prava počitniška avantura, podobno kot sama Hrvaška – polna zabave, nepozabnih doživetij in neverjetnih naravnih lepot. Ne glede na to, ali ste ljubitelj sonca in morja, kulturnih znamenitosti ali pustolovščin v naravi, Explore Croatia vam bo pomagala odkriti najboljše, kar Hrvaška ponuja," so ob predstavitvi aplikacije dejali na Hrvaški turistični skupnosti.

Aplikacija Explore Croatia je na voljo za prenos v Apple Store za uporabnike iOS naprav ter v Google Play Store za uporabnike Android naprav. S preprostim klikom na povezavo si lahko uporabniki naložijo aplikacijo in takoj začnejo raziskovati Hrvaško.

Tudi Slovenija z novo aplikacijo

Potem ko je Turistična zveza Slovenije (TZS) že novembra 2019 vzpostavila mobilno aplikacijo Slovenski turistični vodnik z vgrajenimi Googlovimi zemljevidi, ki vabi k odkrivanju znanih in manj znanih delov Slovenije, je v začetku letošnjega julija luč ugledala nova turistična aplikacija Slovenia Outdoor App. Izdalo jo je Združenje Slovenia Outdoor in služi kot vodnik po outdoor doživetjih po Sloveniji; od kolesarskih do pohodniških poteh, in temelji na Outdooractive tehnologiji. 

Kolesarska pot Mislinjski dolini | Avtor: Nika Hölzl Praper, arhiv RRA Koroška Nika Hölzl Praper, arhiv RRA Koroška

Dolgoročni cilj aplikacije je, da bo digitalni svet služil kot izdatna pomoč pri načrtovanju outdoor dogodivščin in bo pokrival celotno Slovenijo. Odzivi so že sedaj odlični, saj ima aplikacija že preko štirinajst milijonov uporabnikov v Evropi. Aplikacija je za uporabo povsem brezplačna in omogoča številne vrhunske funkcije, kot je več podrobnosti na zemljevidih, ki si jih lahko prenesete in uporabljate brez povezave ali celo ustvarite 3D videoposnetke in jih delite s prijatelji. 

 

Združenje Slovenia Outdoor je kot prvo v svetu na ravni države poskrbelo, da je vsebina v aplikaciji preverjena s poenotenimi standardi in s strukturiranimi outdoor produkti. Aplikacija Slovenia Outdoor je na voljo v Google Play in Apple App Store. Slovenia Outdoor App je uradni outdoor digitalni vodnik za celotno Slovenijo in je kot tak priznan tudi s strani Slovenske turistične organizacije.

Da bodo poti in informacije v aplikaciji prave, bo pripomoglo tudi Združenje gorskih vodnikov Slovenije, ki so se nedavno pridružili združenju Slovenia Outdoor in bodo z informacijami s prve roke prispevali k ažurnosti informacij v aplikaciji.

Triglavski narodni park Slovenija Popotnik Pozor: Tu se obeta rekorden obisk, zato izlet raje načrtujte!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.