Popotnik
43464 ogledov

Ta nenavadna reka, o kateri so govorili celo Rimljani, čisto blizu nas

reka Bosut Profimedia
Na Hrvaškem na voljo oaza za adrenalinski oddih ali mirno uživanje v naravi.

Sodobni turizem odpira nova vrata za aktivnosti v naravi. To so več kot očitno začeli izkoriščati tudi na Hrvaškem. Nazadnje v mestu Andrijaševci, ki so postali priljubljena destinacija za ljubitelje adrenalina. Slikovito mesto v Vukovarsko-sremski županiji po novem ponuja užitek tako za otroke kot tudi za odrasle. Nad Bosutom, čudežno reko, ki so jo že stari Rimljani opisovali kot reko, ki zjutraj teče navzgor in popoldne navzdol, so namreč odprli zipline.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adrenalinski park Bosut Rokovci-Andrijaševci (@adrenalinskiparkbosut)

Edinstvena turistična atrakcija Vukovarsko-sremsko županijo tako postavlja na zemljevid za vse, ki si želijo športne aktivnosti in adrenalinskega doživetja. Zipline je del širšega Adrenalinskega parka Bosut Rokovci-Andrijaševci, ki se nahaja v Športno-rekreacijskem centru Frankopan ob reki. Park ponuja dve ravni poligonov: nižjo s desetimi progami in višjo s sedmimi bolj zahtevnimi progami, kar zagotavlja izziv tako za pogumne otroke kot tudi za odrasle adrenalinske navdušence.

Modro jezero čudovito Popotnik Skriti biser Dalmacije, ki se ga resnično splača obiskati

Po vznemirljivih adrenalinskih doživetjih v parku pa verjetno ni nič boljšega kot sproščujoča vožnja po mirnem Bosutu. Reka, ki se vzdiga že ob najmanjšem vetru, ponuja edinstveno priložnost za sprostitev in uživanje v naravnih lepotah. Med vožnjo po širokem koritu počasne in mirne reke boste odkrili izjemno naravno okolje, ki je polno močvirij in starih hrastovih gozdov. Reko obdaja bogato rastlinje, kot so lokvanji, vodni oreščki in rumeni lokvanji. Opazili pa boste tudi trstiko, rogoz in belo vrbo.

Vožnja vas bo peljala mimo arheološkega najdišča Rokovačke zidine, kjer so ostanki srednjeveške frančiškanske samostanske cerkve iz 15. stoletja. To je popolna izbira za foto safari, poln barv edinstvenega ravninskega okolja vzhodne Hrvaške.

Po raziskovanju neokrnjene narave vas Andrijaševci lahko razvajajo tudi s kulinaričnimi doživetji. Privoščite si lahko odlične jedi in vina iz Srema in Slavonije. S sodobnim rečnim katamaranom si lahko privoščite kosilo na reki, kar je edinstvena priložnost za preizkušanje lokalnih specialitet v malce nenavadnem okolju. Domačini v Andrijaševcih slovijo po svoji gostoljubnosti, zato se boste tu vedno počutili dobrodošle, vabijo na Hrvaški turistični skupnosti.

Biobazen jo poznate? Popotnik Naši sosedje se lahko pohvalijo z edinstveno turistično znamenitostjo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.