Popotnik
7163 ogledov

To so najbolj očarljiva nepoznana evropska mesta

Annecy Profimedia
Z nižjimi temperaturami, manj množicami in čarobnim vzdušjem je jesen idealna sezona za raziskovanje evropskih biserov.

Jeseni Evropa zaživi s prav posebnim značjem in barvami osupljivih pokrajin. Ta čas lahko izkoristite za obisk katerega izmed prekrasnih krajev, kjer se lahko naužijete jesenskih radosti. V pomoč pri izbiri vam je lahko spisek spletnega portala CityMagazine, kjer so pripravili deset evropskih destinacij, ki se jih splača obiskati jeseni in jih turisti še niso dobro odkrili.

Procida tudi dva hrvaška Popotnik To so sredozemski otoki, kjer še ni trume turistov

1. Monschau, Nemčija

Monschau, ki se nahaja v osrčju pokrajine Eifel, je slikovito mesto, ki se zdi kot v pravljici. S svojimi hišami z lesenimi okvirji, tlakovanimi ulicami in reko Rur, ki teče skozi, v jesenski sezoni postane simfonija živahnih rdečih in pomarančnih barv. Obvezen je pohod po okoliških hribih, ko je pokrajina odeta v tople barve jeseni.

Monschau | Avtor: Profimedia Profimedia

2. Ronda, Španija

Ronda, ki leži na vrhu soteske Tajo v Andaluziji, je mesto z dramatičnimi razgledi in bogato zgodovino. Jeseni se okoliški vinogradi obarvajo v zlate in rdeče odtenke, zaradi česar je idealen čas za degustacijo vin. Obiščete lahko znameniti Puente Nuevo, starodavni most, ki ponuja dih jemajoče panoramske poglede na sotesko, še posebej očarljive v zlatih odtenkih jeseni.

Ronda | Avtor: Profimedia Profimedia

3. Kinsale, Irska

Kinsale, znan po barviti arhitekturi in slikovitem pristanišču, je očarljivo obalno irsko mesto, ki jeseni postane še bolj čarobno. Prijelo se ga je tudi ime "gurmanske prestolnice Irske". Njegove očarljive ulice krasijo pisane hiše, jeseni pa gastronomski užitek ponujajo lokalni festivali morske hrane in kmečke tržnice. Sprehodite se po razgibani obali, nadihajte se svežega morskega zraka in uživajte v živahnem listju, ki krasijo okolico.

Kinsale | Avtor: Profimedia Profimedia

4. Češky Krumlov, Češka

Mesto, ki je pod Unescovo zaščito, se ponaša z dobro ohranjenim srednjeveškim jedrom in osupljivim gradom na reki Vltavi. Ta obdaja mesto in ponuja slikovite vožnje s čolni. Raziščite lahko zgodovinski grad in se sprehodite po vijugastih ulicah, kjer vas bo očaralo jesensko listje.

Češky Krumlov | Avtor: Profimedia Profimedia

5. Pitigliano, Italija

Pitigliano, znan kot "mali Jeruzalem" zaradi svoje zgodovinske judovske prisotnosti, leži na vrhu vulkanskih pečin v Toskani. Njegova značilna arhitektura, vklesana v klif, se nahaja v ozadju vinogradov in oljčnih nasadov. Jeseni se toskanska pokrajina spremeni v simfonijo toplih zemeljskih odtenkov, lokalno vino in kulinarika pa vabita k uživanju.

Pitigliano | Avtor: Profimedia Profimedia

6. Dinant, Belgija

Dinant, ki leži ob bregovih reke Meuse, je očarljivo belgijsko mesto, ki slovi po svoji značilni kolegialni cerkvi Notre-Dame. Jeseni je mestna promenada ob reki okrašena z živahnim jesenskim listjem, ki ustvarja osupljiv odsev v vodi. Podajte se na slikovito križarjenje po reki in uživajte v naravnih lepotah regije Ardennes.

Dinant | Avtor: Profimedia Profimedia

7. Porvoo, Finska

Očarljivo mestece Porvoo z bogato zgodovino iz 14. stoletja predstavlja čudovit pobeg pred vrvežem Helsinkov zgodovino. Rdeče lesene hiše, tlakovane ulice in reka Porvoo dajejo mestu prijeten, brezčasen občutek. Jeseni staro mestno jedro Porvooja prevzame čarobno vzdušje z drevesi, ki prikazujejo živahne barve sezone.

Porvoo | Avtor: Profimedia Profimedia

8. Annecy, Francija

Annecy, ki leži v francoskih Alpah, zaradi mreže kanalov in barvitih hiš pogosto imenujejo "Benetke v Alpah". Jeseni je mesto obdano z lesketajočim se jezerom Annecy in zasneženimi gorami, ki ustvarjajo popolno okolje kot razglednice. Slikovito staro mestno jedro, posejano s kavarnami, butiki in očarljivimi trgi, je sanje za raziskovanje v svežem jesenskem zraku.

Annecy | Avtor: Profimedia Profimedia

9. Tavira, Portugalska

Tavira, ki leži na vzhodni obali Algarve, je mirno mesto z bogato zgodovino. Naravni park Ria Formosa, ki obdaja mesto, je dom raznolikih vrst ptic in solin. Jeseni dobijo soline edinstven, rožnat odtenek, prijetno podnebje pa omogoča lagodno raziskovanje zgodovinske arhitekture Tavire in neokrnjenih plaž.

Tavira | Avtor: Profimedia Profimedia

10. Eger, Madžarska

Eger, ki leži v severnem delu Madžarske, je znan po zgodovinskem gradu, termah in živahni vinski sceni. Jeseni se vinogradi v regiji prelijejo v spekter rdečih in zlatih tonov, zaradi česar je idealen čas za raziskovanje lokalnih vinskih kleti in uživanje v priznanem vinu Bull’s Blood. Zgodovinski mestni trg z baročnimi stavbami je slikovit kraj za pitje jutranje kave.

Eger | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.