Popotnik
3935 ogledov

To so najboljša sankališča v Sloveniji

sani, sanke, otroške sani, sankanje Profimedias Fotografija je simbolična.
Prebudite v sebi otroško razigranost in se spustite po zasneženih strminah s sanmi. Poglejte nekaj namigov, kam se lahko odpravite na sankanje v Sloveniji.

Ko sneg pobeli pokrajino, imamo v Sloveniji številne možnosti za zabavo na belih strminah. Če niste ravno vešči v smučarskih čevljih, vedno lahko prebudite otroka v sebi in se usedete na sani. Za sankanje ne potrebujete posebnega predznanja, sani pa si po navadi lahko izposodite v izposojevalnicah smučarske in druge opreme, ki jih običajno najdete ob smučiščih. Preverite naš izbor lokacij, kjer zna biti sankanje še večji užitek.

Vogel smučanje smučarji smučišče Popotnik Smuka se začenja, takšne akcije so pripravili

Rogla

Rogla je priljubljeno družinsko smučišče in sankališče, kjer je navadno na voljo tako dnevno kot tudi nočno sankanje. Poleg sankanja po belih strminah boste na Rogli našli tudi Sankališče Zlodejevo, ki je letno-zimsko sankališče. 

Nočno sankanje na Rogli | Avtor: Unitur Unitur

Sankališče obljublja edinstveno izkušnjo, saj hitrost spusta regulirate sami. Če se sankanja naveličate, pa lahko izlet izkoristite za potep po okolici s krplji, pasjo vprego ali vleko s konji. Prav tako se lahko zapeljete z motornimi sanmi.

Sankališče na Pohorju

Sankanje ponuja tudi mariborsko Pohorje, kjer boste našli dve sankališči: Bellevue in Areh. Sankališči sta brezplačni, odšteti boste morali le ceno vozovnice za gondolo, ki za odrasle stane 6 €, za otroke, študente in upokojence pa 3 €. Predvsem otroški poligon Bellevue je odlična izbira za vaše najmlajše, sankanje na njem pa poteka od 14. do 16. ure.

Kranjska Gora in okolica

V Kranjski Gori se lahko po okoliških hribčkih spustite podnevi ali v soju bakel ponoči. Ob primernih vremenskih razmerah lahko čar nočnega sankanja doživite v Gozdu Martuljku, kjer bo predvidoma od sredine decembra sankanje organizirala Agencija Julijana. Cena je 17 €, podate pa se lahko na dva spusta, ki zajemata približno 5 km sankaških užitkov. Agencija organizira tudi prevoz na štartno točko. Organizirano sankanje je ob primernih razmerah možno tudi v Krnici pod prelazom Vršič. Odlično lokacijo za sankanje najdete v bližini smučišča v Mojstrani. S sanmi pa se lahko podate še v slikovito dolino Tamar.

Kranjska Gora jezero Jasna turizem Popotnik Kranjska Gora vabi z novo pridobitvijo

Krvavec

Vsem dobro znano smučišče Krvavec ponuja tudi pustolovščino na sankah. Čez dan se lahko na smučišču sankate izven urejenih smučarskih prog na Kriški planini in Gospinci ter v Podgradišču, zvečer pa, začenši s 3. vikendom v decembru, smučišče organizira nočno sankanje, ki poteka ob petkih in sobotah od 16.30 do 19.00.

RTC Krvavec: sankanje | Avtor: RTC Krvavec RTC Krvavec
Sankate se lahko po delno osvetljeni progi Ror, na katero vas popelje 4-sedežnica Tiha dolina. Cena, ki vključuje izposojo sani in neomejeno število voženj, je za odrasle 22 €, za mladino 20 €, za otroke pa 17 €. Če svoje sani že imate, boste kot odrasla oseba plačali 19 €, kot mladi 17 €, za vaše najmlajše pa 15 €.

Soriška planina

Na Soriški planini imajo vsak dan v času obratovanja smučišča, ki je odprto od 9. do 16. ure, odprto otroško sankališče Slatnik. Dolgo je 300 m, primerno je za mlajše otroke, cena 3 € pa obsega tudi parkirišče.

Pokljuka in Vogel

Med priljubljene destinacije za sankanje spada tudi Pokljuka, kjer ob primernih pogojih uredijo progo za sankanje s hriba, kjer stoji Hotel Jelka. Sankališče ni preveliko, zato je idealna izbira za vse z majhnimi otroki. Zaradi dostopnosti z avtomobili in nadmorske višine je Pokljuka prava izbira tudi takrat, ko v dolini ni snega. Urejeno sankališče pa najdete tudi v otroškem parku na Voglu, kjer si sani lahko izposodite na postajah gondole, prav tako se po belih strminah s sanmi lahko spustite na pobočju Športnega centra Senožeta. Sankališča so brezplačna, če pa se odločite za izlet na Vogel, boste morali kupiti vozovnico za nihalko, ki za odrasle stane 26 €, za mlade in upokojence 23 €, za otroke pa 13 €.

Zelenci ideja za izlet Popotnik Tu lahko doživite zimsko pravljico

Sankališče na Planini pod Golico

Na Planini pod Golico boste našli naravno sankaško progo Savske jame, ki je dolga približno 600 m in ponuja brezplačno sankanje. Tja se lahko odpravite kadarkoli, ob vikendih pa od 10. do 14. ure po navadi ponujajo tudi izposojo sani. Informacije o izposoji lahko preverite na njihovi Facebook strani.

Velika planina

Nočno sankanje organizirajo tudi na Veliki planini, in sicer ob petkih in sobotah od 17. do 20. ure. Sankanje poteka po osvetljeni sankaški progi, dolgi 2.4 km, pričelo pa naj bi se predvidoma z zadnjim decembrskim vikendom. Da se boste lahko brezskrbno sankali, poskrbite za povratno vozovnico za nihalko in sedežnico, ki za odrasle stane 17 €, za otroke pa 10 €.

Bled kakšna čast Popotnik Pohvalam Sloveniji ni videti konca
Komentarjev 1
  • Kimberly_Moore 09:44 29.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice