Popotnik
367 ogledov

To so priljubljene destinacije, ki jih še ne morete obiskati

Tajska Svet križarjenj
Medtem ko se je večina evropskih držav za tuje turiste vsaj za nekaj časa odprla, je drugače z nekaterimi svetovnimi destinacijami, ki ostajajo zaprte.

Iz Indonezije prihajajo nespodbudni podatki o naraščajočih številkah novih okužb, zato so se oblasti odločile, da priljubljen turistični otok Bali vse do konca leta 2020 ostaja zaprt za turiste. Čeprav so oblasti še ne dolgo nazaj napovedovale, da bodo tuje turiste znova začele sprejemati septembra, so si, kot kaže, premislili, poroča BBC.

Na Baliju so skupno našteli 4.576 primerov okužb s koronavirusom, s covidom-19 pa je umrlo 52 ljudi. Skupaj je bilo v Indoneziji več kot 155.000 okužb in okoli 6.800 smrti, kar je največ v Jugovzhodni Aziji, a ima Indonezija tudi daleč največ prebivalcev, 255,5 milijona.

Bali | Avtor: Epa: Bali Epa: Bali
Odločitev pa je med prebivalstvom vzbudila veliko mero zaskrbljenosti, kako bodo preživeli, saj je otoško gospodarstvo močno odvisno od turizma, vsako leto otok namreč obišče na milijone turistov.

Letos je slika nekoliko drugačna, hoteli in restavracije se borijo za preživetje, mnogi delavci v letoviščih so se vrnili domov na indonezijsko podeželje, saj zaslužka v letoviščih ni več.

Škofja Loka turistični boni Popotnik Pričakovali so polom, dočakali nasprotno

Tudi Tajska ostaja zaprta

Podobna situacija je tudi v turistični Tajski, kjer so oblasti sicer napovedale, da bo izjemno priljubljen otok Phuket od 1. oktobra dalje sprejemal tuje obiskovalce, a bodo morali ti ostati najmanj 30 dni. 

tajska, morje | Avtor: Klavdija Šušnjara Klavdija Šušnjara

Kot je za Reuters povedal Juthasak Supasorn, pristojen za turizem v državi, bo ponovno odprtje Phuketa služilo kot preizkus za celotno državo, ali se da imeti varen turizem tudi v takih razmerah. Vprašanje torej je, ali se bo Tajska letos za tuje turiste sploh odprla.

Poleg zgoraj omenjenih azijskih držav tujih gostov še nekaj časa ne bosta sprejemali tudi Avstralija in Nova Zelandija, prav tako tuji gosti niso 'zaželeni' niti v Indiji, kjer za obisk države veljajo številne omejitve, podobna situacija velja tudi za Kanado, kjer vam ob neupoštevanju karantene grozita globa v višini 750 dolarjev in 6 mesečna zaporna kazen.

Hrvaška obala jim bo uspelo? Popotnik Tako želijo Hrvati zadržati turiste

Oddaljene države, odprte za turiste

Datum za odprtje so večkrat prestavili tudi na Šrilanki, ki pa je s 15. avgustom, za razliko od nekaterih sosednjih držav, ki sprejemajo le domače goste, meje odprla tudi za tujce. Za uspešen prihod pa je treba urediti številne zadeve, med drugim priložiti negativen test za covid-19, veljavno vizo, dokazilo o nastanitvi, povratno letalsko vozovnico ...

Maldivi | Avtor: Pixabay Pixabay
Izjemno priljubljeno destinacijo med zaljubljenci – Maldive, lahko tuji gosti obiščejo že od 15. julija, pri tem pa ne potrebujejo posebnih dokazil. 

Priljubljene dopustniške destinacije, ki jih lahko ponovno obiščete, so tudi Bahami, Sejšeli, Jamajka, Mehika, Dominikanska republika in številne druge. Celoten seznam lahko najdete na povezavi. Za vsako posebej pa se je treba nujno pozanimati, kakšne omejitve in zahteve ob vstopu tam veljajo.

Prav tako je treba imeti v mislih tudi to, da je marsikatera zgoraj našteta država na našem rdečem seznamu, pri čemer se vsem osebam, ki vstopajo v Slovenijo iz teh držav, odredi štirinajstdnevna karantena. Na omenjenem seznamu se tako nahajajo Mehika, Bahami, Dominikanska republika in Maldivi.

Potovanje covid-19 potrošniške pravice Popotnik To morate vedeti, če nameravate potovati
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice