Popotnik
3221 ogledov

Toliko stopinj bodo imele vode ta vikend

Slovensko morje A. Š.
Po hladnejšem maju nam je vreme te dni bolj naklonjeno. Visoke temperature so dobro ogrele tudi različne vode, ki kar kličejo po obisku. Preverili smo, kam se splača skočiti čez vikend.

Slovenijo je te dni zajela poletna vročina, kopalna sezona pa je že v polnem razmahu. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kje lahko poiščete ohladitev čez vikend, ko bodo temperature narasle tudi na 30 stopinj Celzija.

Urša, Kam z mulcem Intervju Popotnik Na pot z mulci in psom

Številna mesta ob slovenskih rekah, jezerih, morju, pa tudi ribnikih in gramoznicah se v poletnih mesecih spremenijo v priložnostna kopališča. Kopanje pa ni povsod varno, zato se je pred tem pametno pozanimati. Tako imenovana "divja kopališča" so namreč brez upravljavcev in reševalcev iz vode, ki skrbijo za varnost vseh navzočih in nudijo prvo pomoč. Tam se kopamo na lastno odgovornost, dvomljiva pa je tudi kakovost vode. To lahko preverite na strani Agencije RS za okolje.

Morje na slovenski obali

Piran | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Temperatura morja bo v Piranu čez vikend dosegla toplih 24 stopinj Celzija. Ste tudi vi pomislili na izlet do obale? Ne pozabite se pred tem le pozanimati o stanju na slovenskih cestah in si s tem prihranite morebitno slabo voljo.

 

 

 

Planšarsko jezero Ideja Popotnik Pet pravljičnih jezer pri nas

Krka in Kolpa

Kolpa | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Drugačno pa je stanje slovenskih rek, ki se segrevajo nekoliko počasneje kot morje in jezera. Skok vanje si bodo privoščili le najpogumenjši. Trenutna temperatura reke Kolpe, merjena v Metliki, znaša dobrih 15 stopinj Celzija. Približno enako stanje je na reki Krki, saj so v četrtek v Podbočju prav tako namerili 15 stopinj Celzija.

Blejsko jezero

Biser Gorenjske tudi tokrat ne bo razočaral. Temperatura Blejskega jezera bo namreč dosegla tudi 21 stopinj Celzija. Zakaj bi torej še čakali s kopanjem? Prav jutri se bo namreč na grajskem kopališču na Bledu začeka kopalna sezona.

Na občini pa za vse kopalce obljubljajo novost. Z željo zmanjšati preobremenjenost jezera in onesnaženost zaradi vse večjega števila turistov bodo vsakemu obiskovalcu podarili brezplačno sončno kremo faktorja 25, ki ne vsebuje umetnih olj in nanodelcev.

Novost Popotnik Brezplačna sončna krema ob Blejskem jezeru
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice