Popotnik
2173 ogledov

Začenja se nova smučarska sezona

Kanin
Na Krvavcu, Kaninu, Rogli, Mariborskem Pohorju in Kranjski gori že ta vikend, v sredini decembra več velikih dogodkov ob začetku sezone.

Smučanje je eden najbolj priljubljenih zimskih športov Slovencev. Žal pa globalno segrevanje vpliva tudi na ta način preživljanja prostega časa. Vsako leto se lahko kasneje razveselimo prvih snežink, tako pa morajo tudi mnoga smučišča z odprtjem svojih prog počakati malo dlje. Snežni topovi so smučiščem sicer v veliko pomoč, a ne morejo povsem nadomestiti naravnega snega, še posebej pa so za uspešno proizvajanje umetnega snega potrebne dovolj nizke temperature.

Krvavec in Kanin odpirata svoja vrata ta vikend

Na Krvavcu in na Kaninu bodo uradno otvorili smučarsko sezono v soboto, 1. decembra. Na Krvavcu so v poletnih mesecih predvsem delali na varnosti smučarjev, saj so postavili nove zaščitne ograje. Poleg tega so povečali ponudbo zabavnega programa.

Smučanje v tujini Smučarski sejmi Popotnik Kako kupiti palice, smuči in čelade

Tudi na Kaninu pričakujejo, da bodo lahko proge odprli v soboto. V zgornjem delu smučišča je zapadlo 60 centimetrov snega, a so imeli v zadnjih dneh težave s pripravami zaradi močnega vetra.

 

 

Nove možnosti namestitve na Rogli in Golteh

Na Golteh bo možno smučati od sobote, 8 decembra. Letos obiskovalce vabijo tudi v novi apartmaji.

Na Rogli bo možno smučati že ta vikend, uradni začetek sezone pa v soboto, 15. decembra, ko bodo pripravili posebni dogodek. V poletnih mesecih so prenovili sobe hotela Rogla, poleg tega pa bo sedaj možno bivanje z avtodomi, saj so pripravili večje parkirišče, ki obsega možnost priključka za vodo, elektriko in izliv za odpadno vodo ter objekt s sanitarnimi in toaletnimi prostori.

Hotel Rogla Rogla Popotnik Novosti na Rogli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nothing beats first snow. 😍❄️ #rogla

A post shared by Rogla & Terme Zreče (@unitur_resorts) on

 

Pohorje in Cerkno z večjimi dogodki čez dva tedna

Mariborsko Pohorje večji dogodek "ski opening" pripravlja od 14. do 16. decembra. Smučišče je kupilo nove snežne topove, tako, da bodo proge lahko otvorili tudi, če do tedaj ne bo več zapadlo snega.

Vogel je eno od smučišč, ki se lahko tudi poleti razveseli številčnega obiska. Svoje proge namerava odpreti v soboto, 15. decembra. V letošnji sezoni bodo smučarji lahko uživali na novih progah, saj je smučišče v poletnih mesecih postavilo novo žičnico.

Smučišče Cerkno je otvoritev nove sezone zamaknilo in vabi na "ski opening"  med 14. in 16. decembrom. Pred novo sezono je smučišče razširilo svojo ponudbo aktivnosti za otroke in družine, poleg tega pa je postalo domačim ljubljenčkom prijazno smučišče.

Tudi v Kranjski Gori bodo ta vikend zagnali naprave

Ta vikend bo v Kranjski Gori obratovala vlečnica Mojca 1 med 9. in 16. uro. Vseh 18 prog pa smučišče Kranjska Gora namerava odpreti do 19. decembra. Kakor Vogel pa so tudi na tem smučišču postavili novo žičnico, kupili pa so tudi nove snežne topove.

Komentarjev 3
  • jan75 19:06 29.november 2018.

    Prosim,če ste korektni,največje smučišče v Sloveniji,Mariborsko Pohorje prične smučarsko sezono 1.decembra,karta 17€

  • mihatirs 08:22 29.november 2018.

    kako cerkno odpira vrata če na webcam ni snega??? https://www.hribi.net/spletna_kamera/smucisce_cerkno/63

Sorodne novice