Projekti
5 ogledov

Izjemne povratne informacije

dunlop Žurnal24 main
Avtomobili so velikokrat zelo zgovorni. Še največ »govorijo« z volanom. Prek njega voznik začuti, kaj se z avtomobilom zares dogaja, ali ga ima v oblasti in kakšne so razmere na cesti.

A naj ima avtomobil še tako dobro podvozje, naj sodi med tiste z izrazito dinamiko vožnje in naj je njegov pogonski sklop posebej zmogljiv, ga je mogoče čutiti v popolnosti le, če ima nameščene pnevmatike, ki mu to omogočajo.

To so pnevmatike, ki prenašajo najsodobnejšo tehnologijo v vsakdanji promet, neposredno s tekmovalnih prog. Tudi zato so voznikom na voljo vedno nove rešitve, tudi tiste, še nedolgo tega označene za velike tehnološke skrivnosti. Zgovoren dokaz za to je nova zimska pnevmatika DunlopSP WinterSport 4D, zasnovana za najboljši oprijem s podlago v sprejemljivih vremenskih razmerah.

Tehnologija lamel 3D je Dunlop že doslej postavljala v kakovostni vrh med ponudniki pnevmatik. Lamele, zelo tanki utori v tekalni površini po Dunlopovi tehnologiji 3D imajo namreč več robov, ki prihajajo v stik s cesto, zaradi česa imajo izjemne zmogljivosti pri zaviranju, pospeševanju in zaradi sistema medsebojnega prepletanja, za ohranjanje togosti bokov, tudi izjemno vodljivost.

A za Dunlop velja, da je lahko najboljše, še boljše. Zato so razvili zimsko pnevmatiko s tehnologijo 4D lamel. Obstoječim lamelam so dodali prečno lamelo, s čemer je pnevmatika pridobila dodaten rob v bočni smeri. To povečuje njen bočni oprijem. Sistem 4D lamel ustvarja neodvisen mikroblok na tekalni površini pnevmatike znamke Dunlop, s čemer je pritisk na površini pnevmatike, v stiku s cesto bolje razporejen. Iz tega izhaja boljši oprijem pnevmatike v zavojih, ne glede na stanje cestišča. Kot vrhunska zimska pnevmatika se še posebej izkaže na snegu.

Za tiste, ki za volanom stavijo na, kar se da največ »povratnih« informacij je pnevmatika DunlopSP WinterSport 4D nekaj, kar je preprosto izjemno. Vsakdo opremljen z njimi, ki uživa v obvladovanju avtomobila, bo to lahko potrdil.

Sorodne novice