Slovenija
19371 ogledov

Novo v primeru "odžagana roka"

Sebastian Colarič Mediaspeed
Ljubljansko okrožno sodišče je danes v zadevi odžagana roka Sebastienu Abramovu za dva meseca podaljšalo pripor.

Po navedbah sodišča in odvetnika Mitje Pavčiča so Sebastienu Abramovu pripor, ki bi se mu iztekel danes, podaljšali zaradi ponovitvene nevarnosti. Prejšnji sklep o podaljšanju pripora za Abramova, ki naj bi imel po podatkih STA tudi ruski potni list, je bil izdan 2. avgusta. Sodišče pa je v petek prav tako zaradi ponovitvene nevarnosti po razveljavitvi sklepa o odreditvi pripora s strani vrhovnega sodišča Abramovemu dekletu Juliji Adlešič ponovno podaljšalo pripor.

Medtem je obtožnica, ki je bila vložena zadnji dan julija zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko proti Adlešičevi, Abramovu ter njegovim staršem Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, postala pravnomočna.

roka povoj Slovenija Spregovorila mama 21-letnice, ki si je odrezala roko

Računali na 1,2 milijona evrov odškodnine

Kot izhaja iz obtožnice, so Adlešičeva, Abramov in Huskićeva obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zaporne kazni.

Marca letos je odjeknila zgodba Adlešičeve, ki si je januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva si je odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo.

Abramov je namreč Adlešičevo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Zoper njega poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo ta mesec.

Sebastian Colarič Slovenija Fantu, ki je prepričal dekle, da si odreže roko, denarna pomoč države

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • supreme 21:37 02.oktober 2019.

    In kaj je tukaj novega???? Razn, da so podaljsali pripor??? Pa dejte ze zrihtat tele spame kurceve.

  • marsal 19:21 02.oktober 2019.

    lekcija za Abramova v čuzi : imel si možnost zaploditi otoka z yxz sindromom in bi bil miljonar ! ( bolana donacija Krisu !)

  • marsal 15:18 02.oktober 2019.

    mala barabe v čuzo , velike barabe v politiko in gospodarstvo !