Slovenija
10097 ogledov

Novo v primeru poskusa goljufije z odrezano roko

povoj roka
Okrajni državni tožilec je vložil obtožnico proti vpletenim v poskus zavarovalniške goljufije.

Obtožnica bremeni štiri ljudi, da so poskusili izvesti zavarovalniško goljufijo, s katero bi se okoristili za več kot 1,2 milijona evrov. Obtoženi so 21-letna Julija Adlešič, 30-letni Sebastien Abramov in njegova starša. 

Abramov je lani za svojo partnerko sklenil življenjsko in nezgodno zavarovanje pri Zavarovalnici Sava, nato pa še pri Zavarovalnici Ergo, Wiener Städtische Zavarovalnici, Vzajemni in Merkur Zavarovalnici, piše Delo. 

roka povoj Slovenija Spregovorila mama 21-letnice, ki si je odrezala roko

Sebastian Colarič | Avtor: Mediaspeed Mediaspeed
Tako Abramov kot Adlešičeva sta v osebnem stečaju in imata veliko dolgov, iz katerih sta se želela izkopati. Okoli božiča lani naj bi prišla k očetu Abramova in ga prosila, naj ju nauči, kako delati s krožno žago. Povedala naj bi mu, da si bo Julija z njo odrezala roko. Da je bilo dejanje načrtovano, naj bi po pisanju Dela potrjevala tudi zgodovina spletnega iskalnika na računalniku, ki so ga zasegli Abramovu. Iskal naj bi podatke o tem, kako zaustaviti krvavitev, pa tudi koliko stane proteza. 

Oče Abramova je povedal, da je dekle prosila, naj tega ne stori, a naj bi mu odgovorila, da lahko s svojim telesom počne, kar hoče. "Žaga je bila že pripravljena, saj sem tistega dne žagal, dal sem ji očala, masko, rokavice, slušalke. Odšel sem noter, saj nisem hotel gledati, kaj si bo naredila," je povedal oče. 

Sebastian Colarič Slovenija Fantu, ki je prepričal dekle, da si odreže roko, denarna pomoč države

Dogodek so poskušali predstaviti kot nesrečo, za katero naj bi bil kriv pes, ki naj bi skočil na Julijo, ta pa naj bi nato padla na delujočo žago. 

Julijo so deset dni po dogodku odpustili iz bolnišnice, čez tri dni pa je na zavarovalnice naslovila odškodninske zahtevke, ki bi ji skupaj prinesli več kot 1,2 milijona evrov, če bi do izplačil dejansko prišlo. 

Zdaj obtoženim grozi do osem let zapora.  

Sebastian Colarič Slovenija Novo s sodišča: To je danes povedal Abramov, ki naj bi s puško umoril dekle

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • maresem 11:44 03.avgust 2019.

    Oba kretena v samico za 100 let.

  • marsal 10:56 03.avgust 2019.

    stari je žago postavil nad odtočni kanal ! Vprašanje za milijon evrov se glasi: Ali je žago postavil nad odtok zato, da bo odtekala kri direktno v kanal ali zato , da se odtok zamaši z žagovino ?

Sorodne novice