Slovenija
90 ogledov

Bazen v najem za sto evrov na mesec

Jože Veternik, direktor OZG Iztok Golob Jože Veternik vodi OZG od leta 1995 naprej.
ZD Kranj. Marca razpis za zasebnega najemnika bazena. Pogoj: opravljanje zdravstvene dejavnosti.

Razpis. “Bazen v Zdravstvenem domu (ZD) Kranj bomo ponudili v petletni najem za sto evrov na mesec,” je pred marčevsko objavo razpisa napovedal Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG). Letošnja prioriteta je obnova dispanzerja.

Bazen potreben obnove

“Pogoje za razpis smo posredovali v potrditev občini Kranj, ta pa je prižgala zeleno luč pod pogojem, da bo najemnik v bazenu še naprej opravljal zdravstveno dejavnost,” je povedal Veternik. Bazen je sicer potreben obnove. Samo naprava za doziranje klora, zaradi katere so ga pred enim letom ustavili, je vredna okrog 25 tisoč evrov. Ob stalni izgubi, ki jo je prinašal bazen, si ZD Kranj tega zneska brez ureditve financiranja ni več mogel privoščiti. Če zanimanja med zasebniki ne bo, bodo prostore preuredili za potrebe fizioterapije, vendar ne prej kot prihodnje leto.

“Letos je prioriteta obnova otroškega in šolskega dispanzerja. Prizidek je star 30 let, pa še ni bil obnovljen,” pravi Veternik. Investicija je vredna pol milijona evrov. Letošnji investicijski načrt bo sicer znan čez dva tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.