Slovenija
1286 ogledov

Če čakate na to pošto, pričakujte zamudo

paket dostava Profimedia
V družbi Fraport Slovenija so potrdili, da so zaradi ukinjanja letalskih povezav s Kitajsko že nastale težave pri pošiljanju pošiljk.

Pošta Slovenije je do nadaljnjega ustavila sprejem poštnih pošiljk iz Slovenije za Kitajsko, saj so letalski prevozniki, s katerimi sodeluje, ukinili lete na Kitajsko. Uporabniki tako do preklica ne morejo oddajati pošiljk, namenjenih na Kitajsko. Izjema so UPS pošiljke, pri katerih pa naj pred oddajo preverijo, ali je prenos predvidene naslovne pošte možen. Po zadnjih podatkih za velemesto Wuhan z okolico sprejem ni možen.

Sprejem je po navedbah pošte ustavljen, ker so letalski prevozniki, s katerimi sodelujejo, do nadaljnjega ukinili lete na Kitajsko. Ukinitev je predvidena do sobote. Prav tako je lete do nadaljnjega po navedbah pošte ukinila večina drugih letalskih prevoznikov.

V družbi Fraport Slovenija so potrdili, da je zaradi ukinjanja letalskih povezav s Kitajsko nekaj izvoznikov že imelo težave pri pošiljanju pošiljk. Kot so pojasnili za STA, ne morejo oceniti, za kakšne količine gre.

"Letalskih poštnih vreč iz Kitajske pa je bilo letos bistveno več, vendar gre tu za zastalo pošto iz lanskega leta, ker so bile prevozne kapacitete za Evropo prezasedene. Prava slika se bo pokazala šele prihodnji mesec," so dodali.

Novi koronavirus Neverjetno ... Svet To se je zgodilo z doktorjem, ki je prvi opozarjal na koronavirus

Iščejo nadomestne poti

V Pošti Slovenije so pojasnili, da iščejo nadomestne transportne poti, da bi uporabnikom ponovno omogočili oddajo vseh vrst poštnih pošiljk. "Takoj, ko bo možnost sprejema ponovno vzpostavljena, bodo uporabniki o tem obveščeni," so zapisali.

Pošiljke, ki so že na poti s Kitajske v Slovenijo, je po njihovih navedbah pričakovati z zamudo. Strankam svetujejo, da naj pozorno spremljajo obvestila o dostavi.

Novi koronavirus se je prvič pojavil konec leta v kitajskem Wuhanu, na tržnici z divjimi živalmi, ki so jo pozneje zaprli. Do sedaj je virusu podleglo že več kot 420 ljudi, več kot 20.000 pa jih je okuženih, med drugim v okoli 25 drugih državah. Zaenkrat so zunaj celinske Kitajske potrdili dve smrti, na Filipinih in v Hongkongu.

wuhan virus Koronavirus Zdravje Klaudija o bivanju v kampusu: Maske so trenutno najbolj vroča roba

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • rocono 08:22 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • brekimil 04:52 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • nimbcirria 02:06 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks