Slovenija > Črna kronika
5066 ogledov

Afera odžagana roka: Sodni senat sprejel odločitev

Sebastian Colarič Mediaspeed
Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je sprejel odločitev, da Abramovu, ki bi se mu pripor iztekel danes, podaljša pripor.

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abramovu v zadevi odžagana roka za dva meseca vnovič podaljšal pripor, je povedal njegov odvetnik Mitja Pavčič. Po navedbah odvetnika so Abramovu pripor, ki bi se mu iztekel danes, podaljšali zaradi podanih pripornih razlogov, predvsem ponovitvene nevarnosti.

Prejšnji sklep o podaljšanju pripora za Abramova je bil izdan 2. oktobra. Pripor lahko traja največ dve leti, je še dejal Pavčič.

Obtožnica, ki je bila vložena zadnji dan julija zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko proti Abramovu, njegovemu dekletu Juliji Adlešič ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, je pravnomočna. Kot izhaja iz obtožnice, so Adlešičeva, Abramov in Huskićeva obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zaporne kazni.

Sodnica je sicer ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev.

roka povoj Slovenija Žago, s katero si je odrezala roko, hoče nazaj

Adlešičeva trdi, da gre za nesrečo

Adlešičeva si je januarja odžagala levo roko. Trdila je, da je šlo za nesrečo, a po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic.

Abramov je namreč Adlešičevo predhodno življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1,22 milijona evrov odškodnine.

Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Višje sodišče v Celju je sicer v tem primeru ugodilo pritožbi Abramovega odvetnika na sklep preiskovalnega sodnika v zvezi z zahtevo za izločitev nezakonito pridobljenih dokazov. Celjskemu okrožnemu sodišču je naložilo, da iz spisa izloči vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova.

Abramov je v pisnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju junija letos vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Sara Veber, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

Zoper Abramova poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

Sebastian Colarič Slovenija Višje sodišče ugodilo pritožbi Abramovega zagovornika v primeru Sare Veber

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mph 12:49 02.december 2019.

    Takoj ukinit izločanje dokazov, če ni zakona, ga takoj sprejet po hitrem postopku. Zaostrit pa sicer odgovornost tistih, ki so slabo poskrbeli za zakonitost, ampak, če nek dokaz dokazuje kdo je morilec, je zločin, da se dovoli izločanje dokazov.