Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Obtožnica zoper ugrabitelja spisana

Kot so nam dejali domačini, družine ne poznajo preveč dobro. Saša Despot
Slab mesec dni po ugrabitvi deklice v Mekinjah pri Kamniku je bila vložena obtožnica zoper moškega, ki je deklico ugrabil.

Tožilec je spisal obtožnico zaradi kaznivega dejanja ugrabitve in je prepričan, da bo obdolženemu očitano kaznivo dejanje moč dokazati. Kot še piše v dokumentih, ki jih objavljajo Slovenske novice, tožilec predlaga podaljšanje pripora za obdolženca zaradi ponovitvene nevarnosti.

V začetku avgusta je obdolženi v Mekinjah pri Kamniku ugrabil manj kot leto in pol starega otroka in od družine v zameno zahteval 20 tisoč evrov. Otroku je s samolepilnim izolirnim trakom zvezal gležnje in zapestja, roke pa še dodatno povil k telesu, ji v usta vstavil krpo in jo prelepil preko ust. Policija je ob pomoči staršev in varuške hitro izsledila obdolženca, ki je okoli ene ure zjutraj priznal ugrabitev in povedal, kje se nahaja otrok.

Hotel vzeti avtomobil

Obdolženi je med zaslišanjem dejal, da mu je oče otroka dolgoval tri tisoč evrov in da je v resnici hotel odpeljati avtomobil porsche in zanj zahtevati odkupnino. V hiši je nameraval vzeti ključe, a se je ob srečanju z varuško in otrokom ustrašil ter pograbil otroka. Zatrjeval je, da otroka ni takoj odpeljal na osamljen kraj, ampak naj bi jo najprej peljal v stanovanje v Ljubljani. Tam naj bi ji dal čokoladni rogljiček in vodo. Šele ko ga je policija poklicala na razgovor, naj bi jo odpeljal v bližino ceste, kjer so jo kasneje našli policisti.

Tožilec dvomi v obdolženčeve trditve glede tega, kdaj je deklico pustil ob cesti. Glede na analizo dogajanja, ki so jo tožilcu posredovali policisti, je mogoče razbrati, da je obdolženi otroka pustil na območju Gamelj že nekaj po 17. uri ter se nekaj čez 18. uro odpravil proti Kamniku. V Ljubljano se je vrnil okoli 20. ure in bil z otrokom do 22. ure, ko je ponovno šel v Kamnik.

Ne bo oporekal

Obdolženčev odvetnik je za omenjeni portal dejal, da obtožnici ne bo ugovarjal, ker je v interesu njegove stranke, "da se zadeva čim prej začne odvijati na sodišču". Odvetnik je prepričan, da je njegova stranka dejanje storila v stanju zmanjšane prištevnosti in ob tem dodal, da gre za odvisnika od iger na srečo, ki so ga upniki izsiljevali in mu grozili.

Komentarjev 1
  • roscha 20:18 04.september 2011.

    Šrot, Hilda, Bavčar, Kordež in ostala golazen so bili verjetno tudi v stanju zmanjšane prištevosti.Aja ne v bistvu ne. Tu je naša policija in sodstvo..........................