Slovenija
4911 ogledov

Dimnik za predstavitev svoje plati najel največjo dvorano Cankarjevega doma

Božo Dimnik Facebook
V knjigi se je dotaknil tudi bolj občutljivih tem.

Le malo po tem, ko so se v javnosti pojavile fotografije, ki prikazujejo, kako premier Janez Janša prijateljuje s podjetnikoma Andrejem Marčičem in lobistom Božom Dimnikom, bo slednji izdal svojo biografijo z naslovom V znamenju ribe, ki jo bo tudi predstavil v Cankarjevem domu. Dimnikovo življenjsko zgodbo je zapisal pisatelj in publicist Tadej Golob

Prišel bo nekdanji hrvaški premier, pela bosta Plestenjak in Grašo

Na predstavitvi knjige, za katero je najel kar Gallusovo dvorano v Cankarjevem domu (mimogrede, Gallusova dvorana v parterju in na dveh balkonih sprejme do 1545 obiskovalcev), bo prisotnih veliko poznanih imen. Na okrogli mizi bosta skupaj z Dimnikom sodelovala nekdanji predsednik hrvaške vlade Stjepan Mesić ter pravnik in publicist Lojze Ude, o pisanju in urejanju knjige bo spregovoril Golob, nastopili pa bodo tudi poznani glasbeniki: Jan Plestenjak, Petar Grašo ter glasbeniki pod vodstvom generala Antona Krkoviča. Dogodek bo povezovala Mojca Kranjc

V knjigi je opisal tudi nekaj bolj občutljivih prigod iz otroštva. "Nisem hotel in so me po uri sošolci pretepli. Edino Škrabec, ki je odkril Slovenskega poročevalca v moji torbi, me ni tepel in zato bi rad zdaj prišel v stik z njim, ker je menda še živ. Vsi drugi so me tepli, nekaj dni kasneje, bilo je to leta 1942, pa še izključili iz šole."

Za dogodek ob predhodni prijavi ponujajo brezplačne vstopnice, obljubljajo pa, da boste lahko v Cankarjevem domu "prisluhnili predstavitvi izjemnega življenja, prepletenega z osrednjimi zgodovinskimi dogodki na naših tleh, dragocenimi lekcijami, pomembnimi svetovnimi osebnostmi in eno izmed ključnih odigranih vlog pri priznavanju Slovenije, ko se je dogovoril in se skupaj s Stjepanom Mesićem udeležil tajnega sestanka z vodjo nemške diplomacije, Hansom Dietrichom Genscherjem".

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 7
  • marko345 09:12 24.september 2021.

    Na tem planetu opstaja samo ena pravica, ki velja po celem planetu, za vse politike,za bogate in revne,za pametne in neumne, ja ta pravica je SMRT.

  • Avatar Leon
    Leon 09:02 24.september 2021.

    Od povabljencev manjkata Janez in Borut .

  • Avatar Leon
    Leon 09:01 24.september 2021.

    Od kdaj je Krkovič general ? Pri štajerski Vardi ?

Sorodne novice