Slovenija
59935 ogledov

Erika objavila vest glede domnevnega suspenza

Erika Žnidaršič MMC RTV SLO
Na številna vprašanja glede oddaje Tarča je z današnjo objavo odgovorila njena voditeljica, Erika Žnidaršič.

Nekaj minut pred sedmo zvečer se je Erika Žnidaršič na svojem Facebook profilu odzvala na številna vprašanja, kaj je res in kaj ne glede njenega domnevnega suspenza z mesta voditeljice oddaje Tarča. 

Objavila je: "V pojasnilo: nisem v suspenzu, naslednja Tarča bo na sporedu 20. 1., po njej ponovno sledi seja programskega sveta na temo Tarča. Mi pa bomo še naprej delali enako kot do zdaj."

Vodstvo mora pripraviti gradivo za razpravo

Komisija programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) za informativne programe je sicer danes začela obravnavo zadnje oddaje Tarča, ki je bila na Televiziji Slovenija na sporedu 6. januarja in je v delu javnosti vzbudila veliko pozornosti zaradi načina vodenja. Vodstvu RTVS so naložili, naj pripravi gradivo za nadaljnjo razpravo.

Komisija bo razpravo nadaljevala 24. januarja, so za STA povedali v programskem svetu. Do takrat bo na sporedu še drugi del oddaje.

Besedo naj dobijo tudi ustvarjalci

Na današnji seji je bila navzoča tudi varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTVS Ilinka Todorovski. Kot je opomnila za STA, bi za izdelavo kakovostnega mnenja morala poznati celotno oddajo, ne le enega dela. Prav tako je treba po njenih besedah pridobiti odgovore programskih ustvarjalcev.

A nadaljevanje oddaje bo 20. januarja, medtem ko se njen mandat na mestu varuhinje izteče v ponedeljek, 17. januarja. Glede na to vprašanja, povezana z oddajo Tarča, čakajo njeno naslednico Marico Uršič Zupan.

Spomnimo ...

V zadnji oddaji Tarča je voditeljica Erika Žnidaršič gostila nekdanjega mariborskega župana in zdajšnjega državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Franca Kanglerja. Član programskega sveta RTVS Slavko Kmetič, ki je v svetu predstavnik civilne družbe, je predsednika sveta Cirila Baškoviča celo pozval k sklicu izredne seje sveta, na kateri bi obravnavali to oddajo. V kolektivu informativnega programa TVS so takšne pritiske že obsodili.

Protest proti sklicu današnje seje komisije za informativne programe pa sta izrazila sindikat novinarjev TVS in aktiv novinarjev informativnega programa TVS, podprl pa ju je tudi aktiv novinarjev Radia Slovenija.

RTVS je v ponedeljek sicer nasprotovala pritiskom na novinarje, oddaja pa ostaja na sporedu, so zagotovili.

Erika Žnidaršič Slovenija Slovenija Novo po zadnji oddaji Tarča Erika Žnidaršič Tarča Slovenija Končno odziv RTV-ja glede domnevnega suspenza Erike Žnidaršič Erika Žnidaršič Erika v suspenzu? Slovenija To naj bi se zgodilo s Tarčo prihodnji teden

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
 • Avatar Almiolla
  Almiolla 23:40 13.januar 2022.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • PasjaProcesija 22:42 13.januar 2022.

  Na spletu imate tudi peticijo v podpori Eriki Žnidaršič in Tarči: https://www.peticija.online/podpiramo_eriko_nidari_in_oddajo_tara_ter_zahtevamo_2del_tare_o_dosjeju_kangler V cca. 60 urah se je nabralo 7500 podpisov. Na peticija.online imate tudi druge potencialno zanimive teme, recimo za vrnitev Zvezdane je tudi pobuda.

 • optimist11 21:32 13.januar 2022.

  Bravo Erika in ekipa. Tako naprej!