Slovenija
4888 ogledov

FURS bo spet delil denar

blagajna račun trgovina Profimedias Fotografija je simbolična.
Pripravljenih imajo 120 tisoč evrov.

Finančna uprava RS bo tudi v 2018 izvajala nagradno igro "Vklopi razum, zahtevaj račun!", s katero želijo spodbuditi potrošnike k temu, da ob nakupu od prodajalca vzamejo in preverijo račun. V vsakem trimesečju bodo izžrebali tri nagrade, vsaka vredna 10 tisoč evrov. 

V vsakem krogu se žreba denarno nagrado "Paket računov", denarno nagrado "Storitve" in denarno nagrado "eDavki", od katerih je vsaka, kot rečeno, vredna 10 tisoč evrov. Potrošniki se bodo potegovali za posebni nagradi, če bodo zbirali račune mojstrov, ki opravljajo storitve na domu, taksistov, vedeževalcev, frizerjev, kozmetičnih salonov, pralnic itd. Po novem pa se lahko za omenjeno nagrado potegujejo tudi računi odvetnikov, zdravnikov, zobozdravnikov in veterinarjev.

Nagrajeni pa bodo tudi davčni zavezanci (fizične osebe), ki bodo s finančno upravo poslovali elektronsko preko sistema eDavki. Na ta način želi FURS zmanjšati papirno birokracijo, poenostaviti, skrajšati ter poceniti upravne postopke. 

Nagradna igra, v kateri sodelujejo fizične osebe (potrošniki), bo potekala od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2018. Prirejala se bo v štirih zaporednih krogih: 
1. krog od 1. 1. 2018 do vključno 31. 3. 2018,
2. krog od 1. 4. 2018 do vključno 30. 6. 2018,
3. krog od 1. 7. 2018 do vključno 30. 9. 2018, 
4. krog od 1. 10. 2018 do vključno 31. 12. 2018. 

Na kaj morate biti pozorni

Paket računov
Paket računov se tvori, ko potrošnik preko mobilne ali spletne aplikacije "Preveri račun" zbere 10 računov različnih izdajateljev.

Aplikacija je enaka, kot je bila za nagradno igro v letu 2017. V aplikaciji potrdite, da sprejemate pravila nagradne igre, in vnesete svojo davčno številko. Nato z aplikacijo preverite račun.

Ko to v posameznem krogu naredite na desetih računih različnih izdajateljev, se vam samodejno oblikuje paket računov, s katerim sodelujete v nagradni igri. V posameznem žrebanju lahko sodelujete z več paketi računov. Z istim računom lahko sodelujete le enkrat.

pnevmatike November Slovenija Če jih zašpecate, lahko dobite deset tisočakov!

Storitve
Za nagrado "Storitve" se vam oblikuje srečka storitve, ko preverite račun mojstrov, ki opravljajo storitve na domu, taksistov, vedeževalcev, frizerjev, kozmetičnih salonov itd. Po novem pa se lahko za omenjeno nagrado potegujejo tudi računi odvetnikov, zdravnikov, zobozdravnikov in veterinarjev. Natančen seznam storitev, ki sodelujejo v nagradni igri, je določen v dodatku k pravilom. Za nagrado "Storitve" se torej oblikuje srečka za vsak preverjeni račun. Sodelovanje je mogoče preko mobilne ali spletne aplikacije "Preveri račun!".
 
V aplikaciji pred potrditvijo ujemanja računa preverite, ali gre za račun za v dodatku k pravilom navedene storitve ter ga ustrezno označite in pošljite fotografijo. Pred pošiljanjem fotografije preverite, da se na njej vidi račun. Račun, pri katerem iz fotografije ne bo razvidne vrste storitve, ne bo sodeloval v žrebanju (npr. na fotografiji je samo QR koda). Izvirnik računa morate v tem primeru obvezno hraniti do izteka roka za izplačilo nagrade "Storitve". Račun se vam šteje tudi kot en račun izdajatelja za oblikovanje paketa računov. Z istim računom za nagrado "Storitve" lahko sodelujete le enkrat.

evro, evri, štetje, denar Slovenija Kaj je z davki, če stanovanje prek Airbnb oddajaš v tujini

eDavki
Udeleženec sodeluje v posameznem krogu nagradne igre za nagrado "eDavki" s srečko eDavki, ki se oblikuje po izvajanju dejanj in aktivnostmi na zaprtem portalu eDavki. Udeleženec se mora v sistem eDavki registrirati z uporabniškim imenom in geslom ali z digitalnim potrdilom. 

Po novem lahko eDavke uporabljate tudi brez certifikata, torej zgolj z uporabniškim imenom in geslom? Kratka navodila z učnim videom "Kako se registriram v eDavke brez certifikata?" so objavljena na strani Finančne uprave RS.

Po opravljeni registraciji na zaprtem portalu eDavki potrdite pravila nagradne igre. Za srečko eDavki se v posameznem krogu nagradne igre šteje: registracija v sistem eDavki, en istovrsten uspešno vložen elektronski dokument iz seznama dokumentov, objavljenega na portalu eDavki, za katerega ni predpisana obvezna oddaja preko portala eDavki, en vpogled v informativni izračun dohodnine (obrazec Doh-IID), en vpogled v eKartico zavezanca in en vpogled v informativni izračun obresti.

denar Poostren nadzor Slovenija Ostro nad neplačnike

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • perhan63 16:57 28.december 2017.

    kdo je dovolil prirejati take igre fursu iz našega žepa..smradi

  • evelux 16:56 28.december 2017.

    Bemo sunac pa vsi delamo za ta denar tako zaposleni kot podjetniki pa kaj smo čisto smotani narod slovenci.... z nami pometajo kot da smo nesnage to se mora nekaj spremenit ...

  • janez60 09:57 28.december 2017.

    Lahko je s tujim k.... po koprivah opletat, ali z davkoplačevalskega denarja nagrade deliti.

Sorodne novice