Slovenija
2975 ogledov

Iz Maribora dobre, iz Šmarja pri Jelšah pa slabe novice

Dom za ostarele Profimedia
V Domu Danice Vogrinec ni okužen več nihče, v domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah pa so samo včeraj zabeležili šest novih okužb.

Vsi so negativni

V največjem slovenskem domu za upokojence v Sloveniji, mariborskem Domu Danice Vogrinec, so si danes oddahnili, poroča 24ur. Potem ko prejšnji konec tedna zabeležili prvi primer covid-19 pri eni od zaposlenih, so testirali vse stanovalce in zaposlene v domu.

Rezultati testov so zdaj znani, je za njihovo popoldansko oddajo potrdil direktor doma Marko Slavič: negativni na covid-19 so bili tako stanovalci kot zaposleni. "Še naprej bomo skrbeli, da koronavirus med stanovalce v dom ne pride. Ohraniti moramo 'prvo linijo', ki ščiti sistem zdravstva, da ga ne obremenimo z dodatnimi okužbami," je poudaril Slavič.

Na pomoč so priskočili tudi gasilci

Slabe novice pa prihajajo iz Šmarja pri Jelšah, kjer se je število okuženih v tamkajšnjem domu upokojencev včeraj povzpelo na 137, kar je šest več kot v ponedeljek, poroča STA.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano nadaljuje z razkuževanjem prostorov v domu. STA poroča tudi, da so preko regijskega štaba Civilne zaščite Zahodne Štajerske danes vpoklicali štiri gasilce Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Steklarna Rogaška Slatina in šest poklicnih gasilcev dekontaminacijske enote Poklicne gasilske enote Celje, ki pomagajo pri začasni preselitvi stanovalcev, njihovih osebnih stvari in opreme.

"Člani PGD Šmarje pri Jelšah bodo podrli razkuženi šotor, ki je v preteklih dneh služil za garderobo zaposlenih. V prihodnjih urah bosta postavljena dva bivalna zabojnika, v katerih bosta ločeni garderobi za zaposlene in osebje, ki oskrbujejo stanovalce doma. Območje okoli doma pa je zavarovano," navaja STA.

Koronavirus v Franciji Slovenija Šmarje pri Jelšah: Včeraj umrla še dva upokojenca

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Francisscos 14:07 08.april 2020.

    En kontejner za zaposlene in drugi za oskrbovalce doma? Zakaj se pa oskrbovalci lahko sprehajajo po domu? Kaj hrane ne morejo od vrat naprej prevzeti zaposleni? Seveda ob ustreznih zaščitnih ukrepih, kateri so tudi ti, da vsakemu ne dovolijo vstopa. ...prikaži več Dostavljalci hrane dostavijo še malo hrane svojcev od doma?