Slovenija
107364 ogledov

Janša ji je na vrat nakopal Matoza: Zaradi zapisa na Twitterju ji grozi s tožbo

Janez Janša Epa
Franci Matoz: "Celoten zapis je izredno žaljiv, zaničevalen, saj predsednika vlade RS gospoda Janeza Janšo označujete za skorumpiranega kriminalca, SDS pa za diktaturno stranko. Gre za neresnične navedbe z izrazito negativno in objektivno žaljivo konotacijo, ki naši stranki neupravičeno diskvalificirajo v javnosti in ju prikazujejo v izrazito negativni luči."

Tjaša Prošek, ki se v javnosti pojavlja kot članica protestniškega gibanja Vseslovenska vstaja naroda, je na Twitterju razkrila, da ji predsednik vlade Janez Janša grozi s tožbo zaradi zapisa, ki ga je delila 2. decembra. Takrat je zapisala, da "tale Vlada Republike Slovenije pod vodstvom skorumpiranega kriminalca Janeza Janše in njegove diktaturne stranke SDS - Slovenska demokratska stranka bo dobila 1% kredibilnosti v trenutku, ko v proračun vrnejo celoten presežek izplačil nad 700 eur mesečno. Potem bodo lahko uporabili celo besedo solidarnost. Katere pomena očitno ne razumejo".

Zaradi zapisa je prejela dopis s strani Odvetniške družbe Matoz. "Po pooblastilu naših strank predsednika vlade RS gospoda Janeza Janše in Slovenske demokratske stranke vas pozivamo, da nemudoma prekličete v nadaljevanju navedeno izjavo, s katero ste nedopustno kršili osebnostne pravice naših strank in sicer pravico do časti in dobrega imena," je napisal odvetnik Franci Matoz.

"Nikakršnega dvoma ni, da ste z zapisom protipravno, grobo posegli v pravico do dobrega imena in časti naših strank. Celoten zapis je izredno žaljiv, zaničevalen, saj predsednika vlade RS gospoda Janeza Janšo označujete za skorumpiranega kriminalca, SDS pa za diktaturno stranko. Gre za neresnične navedbe z izrazito negativno in objektivno žaljivo konotacijo, ki naši stranki neupravičeno diskvalificirajo v javnosti in ju prikazujejo v izrazito negativni luči," nadaljuje.

Matoz zato od Proškove zahteva, da "nemudoma prenehate s kršitvami osebnostnih pravic naših strank, in sicer tako, da v skladu z 178. členom OZ nemudoma prekličete poprej navedeno izjavo, sicer bomo primorani zoper vas sprožiti vse potrebne postopke. Izjavo morati preklicati na enak način, kot ste jo podali".

dezurni@zurnal24.si

Janez Janša Plača Slovenija Odgovor Janši: "Objave so povsem izmišljene!"
Komentarjev 130
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 19:49 10.december 2020.

    to je reklama za njo, JJ se pa itak poslavlja od oblasti, drugače google pravi tjaša je topla prijateljica tanje fajon in aktivistka socialnih demokratov domnevam, da bi jo radi kot poslanko spravili v državni zbor..

  • Dušan Hirtl 17:14 10.december 2020.

    njega pa njegova odvetnika nabijem nekam naj se mi javita

  • Robert Šuntajs 11:10 10.december 2020.

    Ah ... Jaz sem pa misli da si ga je sama nakopala...

Sorodne novice