Slovenija
18191 ogledov

Janša mu sporoča, da lahko odide

Janez Janša po srečanju s predsednikom republike Saša Despot
Predsednik SDS se je prek družbenih omrežij odzval na zapis novinarja RTV Slovenija.

Po sobotnem Utripu, v katerem se je njegov avtorica v zaključku spraševala, zakaj salonski intelektualci pozivajo k ukinitvi nacionalnih držav in ali smo se svoji državi pripravljeni odreči po tem, ko smo jo komaj dobili. Pri tem je zastavila vprašanje: "Kaj je lepše kot biti, ponosen na to, da si Slovenec? Kaj je boljšega kot imeti rad svojo državo in svoje ljudi?" Zaključila je z besedami, da si želimo državo državljanov, ki bodo ponosni, da so tukaj, in državo, ki bo pravično skrbela za svoje ljudi. 

Novinar Boris Vasev je v svojem zapisu na Twitterju kot odziv na zaključek omenjene oddaje zapisal: "Normalizacija skrajne desnice, sovražnega diskurza, izključevanja, najbolj primitivnega nacionalizma ima redno rubriko na javnem mediju." 

 

Njegova objava je sprožila val odzivov. Med drugim se je oglasil prvak SDS. "Če ti Slovenci nismo všeč, lahko mirno odideš," je zapisal na Twitterju.

  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 82
  • dragec 09:00 10.december 2018.

    Ivani Jansxa (lažni JJ) tebi predlagamo, da greš v svojo matično državo -Kosovo

  • Janez Janezz 18:38 06.december 2018.

    A še ni šel. Pa vrne naj plačo za eno leto nazaj. Nakaže naj na Karitas.

  • kzupanc 07:10 13.november 2018.

    Novinarka je res lepo zaključila in nimam pojma, kaj gospodu Vasevu ni všeč...??? Reakcija Janše je čisto zdravorazumska, vsaj v tem primeru. Sam bi komentiral podobno. Predvsem je izjemno lepo biti ponosen kot pripadnik neke družine, naroda, plemena, države, celine, ...prikaži več Zemlje, rase, haploskupine, človeštva, nazora, spola...Ne more biti logike, da ni prav, da si ponosen na to, kar si. Se pa razume, da isto dopuščaš in pričakuješ od drugih.

Sorodne novice