Slovenija
17612 ogledov

Kacin: "Dočakali smo dan ..."

korona covid znanstvenik laboratorij testiranje Profimedia
Sobotne koronavirusne številke kažejo v pravo smer! Zelo dobre novice prihajajo tudi iz ljubljanskega UKC!

Vladni govorec Jelko Kacin je sporočil, da je bilo v soboto ob 3..918 opravljenih testih na okužbo s koronavirusom pozitivnih "le 889" oseb. Delež pozitivnih testov je torej zdrsnil na 22,69 odstotka, potem ko je bil v minulih dneh precej višji, okoli tretjine. 

"Včeraj se je nekoliko zmanjšalo tudi število težko bolnih bolnikov na intenzivnih oddelkih," je še sporočil Kacin.

Covid-19 Sledilnik pa je objavil še nekatere druge podatke. Tako so v soboto kot ozdravljene zabeležili 1.683 ljudi, kar je 3,5-odstotni upad skupnega števila okužb. Žal pa je včeraj boj s covid-19 boleznijo izgubilo 19 ljudi. Skupaj je umrlo že 554 ljudi.

V bolnišnice so v zadnjih 24 urah sprejeli 102 osebi, iz njih pa odpustili 42 ljudi. Zdaj se jih v bolnišnicah zdravi 1.125 ljudi, od tega 176 na intenzivnih oddelkih. 

Strokovnjaki opozarjajo, da bo kljub pričakovanem upadanju števila okužb v prihodnjih dneh število sprejetih v bolnišnice in smrtnih primerov v naslednjih dneh še vedno naraščalo.

"Navadno nisem eden tistih, ki riše mavrice"

Zelo pozitivna vest pa prihaja tudi iz UKC Ljubljana, saj so tam v prostorih nedokončane urgence v zadnjih dneh gradbinci intenzivno pripravljali in zdaj tudi dokončali nove prostore, kjer bodo lahko zdravili bolnike s covid-19.

Dokončanje glavnine del je direktor UKC Janez Poklukar pospremil s tvitom, da smo ujeli jasnino sredi nevihte. Poleg je tudi video, ki prikazuje, kaj je UKC uspelo v desetih dneh.

 

 

Komentarjev 19
  • Avatar pantani
    pantani 07:30 09.november 2020.

    Ja, bliža se veseli december, pa je treba številke prirediti. Po novem letu pa spet ista pesem!!!

  • jakec1575 22:44 08.november 2020.

    dejansko nisem verjel, da so tega sposobni v 10 dneh. Ko sem gledal organizacijo gradbisca, sem videl, da bi s kitajsko organizacijo tole naredili v 2-3 dneh. Etaža je bila namreč ze zaprta. Pa vseeno cestitke. 2,4 mio?? malo prevec za to kar gledamo.

  • maresem 15:40 08.november 2020.

    Nismo ga še dočakali. Čakamo dan, ko boste covid fašisti postali samo še zgodovina in greli zaporniške celice.