Slovenija
4920 ogledov

Med Gantarjem in Kacinom počilo, ne skoparita z besedami

Tomaž Gantar Saša Despot
Minister za zdravje Tomaž Gantar je objavil pomenljiv tvit.

Minister za zdravje Tomaž Gantar in vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin sta v zadnjih dneh na račun drug drugega izrekla marsikatero pikro. Njuni pogledi se razlikujejo tako glede karantenskih odločb kot odločitvi o neuvrstitvi Hrvaške na rumeni seznam držav. 

Po tem, ko sta si danes prek medijev že izmenjala nekaj ostrih besed, se je zvečer na Twitterju še enkrat oglasil minister Gantar. "Modrost dneva. Ne prerekaj se z bedakom, ker ljudje ne bodo videli razlike," je tvitnil minister. 

Spomnimo, danes je minister Gantar v pogovoru za Radio Slovenija odsvetoval nenujne poti v tujino, tudi na Hrvaško. "Tukaj se verjetno malo sprenevedamo tudi v okviru politike. Eni odsvetujejo obiske držav, kjer je okužb več, tudi sosednje Hrvaške, drugi ne omenjajo nobenih omejitev, tudi naš vladni govornik ne. Kar seveda ni dobra informacija za ljudi," je dejal minister. O tem, na katerem nivoju je bila sprejeta taka odločitev, se je spraševal že v torek. 

Tomaž Gantar Slovenija Minister Gantar: Na Hrvaško raje ne hodite

Na tiskovni konferenci pa je prekipelo vladnemu govoru Jelku Kacinu, ko je bilo govora o odrejanju karantene. Dejal, da je "nedostojno in nesprejemljivo, da je opravljenih samo 14 nadzorov inšpekcijskih organov zdravstvene inšpekcije, potem ko imamo na tisoče karantenskih odločb. Kdor koli je za to odgovoren, pač mora prevzeti svojo odgovornost. Jaz bi jo že."

Na Kacinove očitke se je minister Gantar odzval z besedami: "Vladni govornik očitno ne razume postopka". 

Tomaž Gantar Slovenija Gantarju se odločitev Slovenije ne zdi modra

Že pred tem se je med njima zaiskrilo sredi junija, ko je minister komentiral možen odziv na razmere na Hrvaškem. Kacin je dejal, da je bil ministrov "premalo domišljen" nastop kriv za to, da je "pregoreval telefon na ministrstvu za zunanje zadeve"

Jelko Kacin Pojasnila Slovenija Kacin ostro nad Gantarja: "Nedomišljen nastop, zaradi katerega pregorevajo telefoni"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Miran Kušar 06:17 02.julij 2020.

    Meni se zdi Gantar pameten možakar, glede Kacina pa mu moram priznat njegove komunikacijske sposobnosti z javnostjo. Mislim da se med njima gre za medsebojno antipatijo glede kemije. Dejstvo pa je, da je Kacin po rodu hrvat in ima na ...prikaži več Istrski obali svojo vilo, torej so njegovi interesi po ne zaostritvi režima na hrvaški meji razumljivi ne pa sprejemljivi.

  • Avatar Tolistella
    Tolistella 00:49 02.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • popokatopetl 23:01 01.julij 2020.

    Glavni problem tu je, kako bolje uredit vročanje odločb, ne da bi potem tudi JJ moral prevzemat nezaželeno uradno pošto ;)