Slovenija
13131 ogledov

Gantarju se odločitev Slovenije ne zdi modra

Tomaž Gantar Saša Despot
Minister za zdravje se je odzval na odločitev Slovenije, da Hrvaške ne umakne s seznama varnih držav.

Slovenija se je odločila, da Hrvaška še naprej ostaja na zelenem seznamu držav, čeprav izpolnjuje pogoj za uvrstitev na rumeni seznam. Štirinajstdnevna kumulativna incidenca na Hrvaškem znaša 10,77, meja, do katere so države še vedno na zelenem seznamu, pa je 10. 

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na današnji tiskovni konferenci dejal, da se je Slovenija odločila dati Hrvaški priložnost, "da zameji rast z doslednimi ukrepi in na ta način pokaže tudi drugim državam, kaj je treba storiti in kako se postaviti po robu okužbam". 

Plaža Hrvaška morje zrće Covid-19 Svet Na Hrvaškem 52 novih primerov. Nočnih klubov ne bodo zapirali.

"Ne vem, na katerem nivoju je bila sprejeta odločitev," je v oddaji Svet na Kanalu A dejal minister za zdravje Tomaž Gantar. Odločitev, da Slovenija Hrvaške ne umakne s seznama varnih držav, se mu ne zdi modra in je ne razume, saj bi morala biti Hrvaška po njegovi oceni glede na epidemiološko situacijo na rumenem seznamu. 

Kacin je na tiskovni konferenci dejal, da bo Hrvašak sledila zgledu Slovenije in zaprla nočne klube, diskoteke in odpovedala množične dogodke. Odločitev je po njegovih besedah sprejela po usklajevanju obeh nacionalnih inštitutov za javno zdravje in pogovoru obeh premierjev. Na Hrvaškem o teh obljubah ne vedo nič

Covid-19, Hrvaška Covid-19 Svet Novi primeri na Hrvaškem. To glede meje pravi notranji minister.

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 15
  • Žurnalček 11:50 01.julij 2020.

    Gospod minister Gantar ! Kot minister za zdravje , še enkrat za zdravje Slovencev , ste edini ki lahko zaukaže tisto, kar ve in kar misli da je potrebno ! Če ostali ministri na seji , ne podpro STROKOVNO oceno ...prikaži večo , se enostavno PODA OSTAVKA na svoj položaj , pa naj si JJ najde drugega bebca , ki ga bo pokrival izsiljevanja od strani Hrvatov !

  • leonardo 08:25 01.julij 2020.

    cccc Janša, pa toliko govorjenja kako je Šarec zamudil, ko ni pravočasno ukrepal. Ti imaš v rokah vse argumente, da zapreš mejo s Hrvaško, pa se bojiš za svojo rit. Hrvati preveč vedo, kajne?

  • b7e8b1c2e9aca2850cbdf460d788b88b6985cbe9 06:28 01.julij 2020.

    zopet sem pisal neumnosti včeraj. preveč sem popil in potem ne vem kaj pišem. SEVEDA JE POTREBNO ZAPRETI MEJE

Sorodne novice