Slovenija
39206 ogledov

Zaradi koronavirusa bodo zaprli banko

UKC Anže Petkovšek
V kliničnem centru bodo zaradi koronavirusa začasno zaprli poslovalnico NLB, so potrdili tako v NLB kot v UKC Ljubljana. Zaposleni so okrog dveh zapustili poslovalnico.

"NLB Poslovalnica Klinične bolnice se z današnjim dnem zapira za predvidoma 14 dni, zaradi preventivnega ukrepa (skladno z odredbo vodstva UKC), saj skrbimo za naše zaposlene in jih ne želimo izpostavljati tveganju po nepotrebnem," so sporočili iz banke. 

V enoti je sicer šest zaposlenih, ki bodo v tem času prerazporejeni v druge poslovalnice. Za vse stranke, za katere je ta enota matična, bo nadomestna enota NLB Poslovalnica Poljanska cesta.

Dodali so še, da lahko stranke NLB storitve opravljajo tudi preko video klica v NLB Kontaktni center, ki je na voljo vse dni v letu 24 ur na dan.

Pošta, ki je prav tako v stavbi, za zdaj ostaja odprta, saj je, kot je pojasnil predstavnik UKC za stike z javnostmi Jure Brankovič, čisto ob vhodu v stavbo, prav tako za zaposlene in paciente ostaja odprt lokal, ki je v stavbi.

V kliničnem centru pa so odpovedane tudi vaje za študente in dijake zdravstvenih programov. 

Do nadaljnjega je ukinjena možnost osebnega naročanja, za posege in preiskave se lahko pacienti naročajo le še po pošti, telefonu in elektronski pošti.

Prvo oboleli je bil v letalu, kombiju, na urgenci in v zdravstvenem domu, zato je število potencialnih stikov veliko, njegova žena je zaposlena v eni izmed osnovnih šol. Potrjen je bil tudi drugi primer, ki je bil v tesnem stiku s prvim. 

Iz Benetk se je vrnil z GoOptijem, tako so ukrepali v podjetju. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • giecalte 16:30 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar praufo
    praufo 13:39 05.marec 2020.

    kaj ne bi še trgovine zaprli, zihr je zihr, pa naj folk pocrka, sam da ne zboli