Magazin > VIP
6171 ogledov

O tem, zakaj korone tako dolgo ni bilo k nam, krožijo šale

Koronavirus v Italiji Profimedia
Nekateri se šalijo, drugim pa se to ne zdi primerno ...

Glede na to, da Slovenija leži med Italijo, kjer je koronavirus zadnje tedne postal velika zdravstvena težava, in Hrvaško ter Avstrijo, kjer so potrdili že številne primere, se mnogim zdi nenavadno, da so pri nas prvega bolnika s koronavirusom odkrili šele v sredo. O prvem primeru okužbe je javnost v sredo zvečer obvestil premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec. Pristojni so pozneje potrdili, da gre za slovenskega državljana, starega okoli 60 let, ki je iz Maroka do Italije pripotoval z letalom, nato pa pot nadaljeval do svojega doma v Sloveniji. Več o tem, TUKAJ.

Na račun tega, da smo brez okuženih ostajali kar nekaj časa, pa so na družbenih omrežjih že začele krožiti šale.

Uporabniki so se pošalili o velikosti naše države: "Slovenija: Država, tako majhna, da jo še koronavirus ne najde."

O čakalnih vrstav v zdravstvu: "Virus v Sloveniji že je, a tisti, ki je okužen, čaka na laboratorij."

In celo o tem, da Slovenci hodimo v službo bolni: "V Sloveniji zato ne najdejo bolnika s koronavirusom, ker so vsi v službi."

Bizarno | Avtor: Facebook Facebook

Tovrstne šale se sicer marsikomu zdijo neprimerne, saj je za zloglasnim virusom po svetu v dobrih dveh mesecih umrlo že več kot 3200 ljudi. V Italiji je bilo od začetka koronavirusna okuženih 2.502 ljudi, umrlo pa je 79 oseb. Zaskrbljujoče je, da je v torek v Italiji zaradi te okužbe umrlo kar 27 bolnikov, kot piše Corriere Della Sera. Sicer je vedno več podatkov o tej bolezni, ki je bolj smrtonosna od sezonske gripe. Smrtnost pri covidu-19 znaša 3,4 odstotka, pri sezonski gripi pa je nižja od enega odstotka, je pred dnevi pojasnil generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Že poznate novi kulski kanal Joonglaa?

Komentarjev 1
  • Avatar Samilenka
    Samilenka 00:24 06.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

Sorodne novice