Slovenija
14943 ogledov

Oče je zbolel, žena in hčerka pa ne, čeprav živijo skupaj

Novi koronavirus Profimedia
Kljub temu, da so sedeli za isto mizo in na istem kavču, žena in hčerki niso zbolele.

Veterinar Primož Rainer je za Dnevnik opisal svojo izkušnjo, potem ko je zbolel za novim koronavirusom. 

popravilo mehanik servis servisna delavnica rezervni del Promo Uporabno Kako veste, kateri avtoservis je odprt? Vtipkajte delavnice.si

Informacijo, da se je okužil in zbolel, je delil tudi na svojem Facebooku, kar mu ni bilo lahko. Od 18. marca je bil v samoizolaciji in bil po poročanju Dnevnika ves čas v stiku s svojim osebnim zdravnikom, bolnišničnega zdravljenja pa k sreči ni potreboval. 

Prvič je bil negativen

Prvo testiranje je sicer pokazalo negativen rezultat, drugo pozitiven, tretje testiranje pa naj bi pokazalo, če je virus še v njem, ali se lahko vrne v službo, na izid še čaka. 

Čeferin vs Janša Obtožbe Šport Janša z vso silo po Čeferinu: "Pohlepno, neodgovorno, kriminalno!"

Za Dnevnik je povedal, da je blago kašljal že od začetka februarja, sedmega marca pa se mu je kašelj med mletjem žita okrepil, a je to pripisal prahu, ki ga je vdihaval. A temu sta se pridružila še kihanje in izcedek iz nosu, počutil pa se je še vedno dobro, prav tako ni imel povišane temperature. 

Ker so se v Šmarjah pri Jelšah, kjer dela kot veterinar, začeli pojavljati prvi bolniki s covidom-19, so ga testirali, a je test najprej pokazal negativno sliko, štiri dni pozneje pa je bil pozitiven. 

koronavirus Slovenija Morda tudi vi prodajate te maske, pa tega sploh ne veste

Še štiri dni za tem je dobil povišano temperaturo, napade kašlja, spremljal pa ga je tudi občutek, da nima dovolj zraka. Prav tako je izgubil okus in vonj, pestili so ga močni glavoboli.

Zanimivo je, da se visoko nalezljivega virusa njegova žena in hčerki, s katerimi živijo v istem stanovanju, niso nalezle.

Žena se je sicer ob njegovi bolezni izselila iz spalnice, prav tako je v času bolezni uporabljal ločeno kopalnico. Jedli so za isto mizo ter skupaj sedeli na kavču, kjer gledajo televizijo. Prav tako so skupaj igrali družabne igre. V dneh, ko je imel povišano temperaturo, hrane ni pripravljal on, sicer pa tudi. 

Matjaž Rakovec Slovenija Epidemija bi lahko občine pahnila čez rob

Žene in hčerk niso testirali, ker nobena ni imela bolezenskih znakov. "Kdo ve, morda so se prekužile že pred menoj," se je za Dnevnik vprašal Rainer, ki meni, da bi bilo dobro, če bi za osebe, ki so bile v stiku z bolnikom s covid-19 uvedli testiranje krvne slike za ugotavljanje protiteles. "V tem primeru bi dobili pravo sliko, kaj se dogaja."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • marko50 20:47 10.april 2020.

    Samo da ti perejo možgane....

  • Avatar praufo
    praufo 15:23 09.april 2020.

    testira se na splošne ne, ker test zdrži mogoče en dan, pa še ta ni zanesljiv, še bolj smešno je pa to, da se ostali tukaj niso testirali, ker pač ni bilo nobenih simptomo ... precej tricky zadeva, ne mislim ...prikaži več na ta primer, ampak še na stotine podobnih ... družina se doma druži in to je kao varno, nihče pa ne ve pri čem je ... mislim, da je vse skupaj ena velika megla, čeprav sije sonce ... to je samo vreme

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 13:13 09.april 2020.

    In da je to dohtar veterine... spal in lulal je ločeno, sicer pa je svoje bližnje izpostavljal tako da je z njimi obedoval, se igral in posedal po kavču. On je odličen material za psihiatre. Pri taki kužnosti ni zavaroval ...prikaži več svojih bližnjih ampak jih skorajda namerno ali po neumnem izpostavljal tvaganjem k bolezni. Tukaj se pokaže skrita podzavest v smeri, če grem jaz naj gredo še ostali, popolnoma nasprotno od tega, ko se nekdo izolira v smeri če imam to jaz naj bo vsaj mojim prihranjeno. No ja...