Slovenija
12279 ogledov

"Pri enem vozičku lahko prihranimo tudi sto evrov ali več"

Trgovina Profimedia
Hrvaški kupci so po vstopu sosednje države v schengensko in evrsko območje v iskanju cenejših nakupov tudi minuli konec tedna napolnili brežiške trgovine. Trgovci so jih veseli, na brežiški občini pa se nadejajo tudi večjega turističnega obiska.

Obisk brežiških trgovskih središč se je po novem letu na račun hrvaških kupcev močno povečal. Največ se jih za nakup odloča ob sobotah, je pojasnil brežiški župan Ivan Molan. Kot je dodal, je večji obisk Hrvatov tudi dobra priložnost za razvoj turizma v Občini Brežice. V Brežice se sicer po nakupih odpravljajo predvsem kupci Zagreba in njegove okolice.

Domačinov povečan obisk trgovskih središč ne moti, nekoliko bolj so nezadovoljni zaradi prezasedenosti okoliških avtomobilskih parkirišč. Hrvaški kupci naj sicer ne bi posegali zgolj po živilih, temveč kupujejo raznovrsten nabor izdelkov. V eni bolj obiskanih brežiških trgovin so ocenili, da se jim je prodaja ob koncu tedna povečala za približno polovico.

Denar Uvedba evra Svet Kaos s cenami na Hrvaškem, na terenu na stotine inšpektorjev. To so ugotovitve.

Kot je povedal zakonski par iz Zagreba, v Brežice prihajata po nakupih že vrsto let, predvsem pa iščeta izdelke, ki jih na hrvaških trgovinskih policah ni najti. Družina iz okolice Zagreba je povedala, da je več živilskih in drugih izdelkov v Sloveniji občutno cenejših kot na Hrvaškem, pri enem nakupovalnem vozičku lahko prihranijo tudi sto evrov ali več.

Hrvaška trgovina cene Svet Tako se bodo Hrvati spravili nad požrešne trgovce

"Razlika v ceni je velika. Poglejte, s 50 evri smo napolnili nakupovalni voziček, na Hrvaškem pa bi za tak nakup odšteli vsaj 150 do 200 evrov. V Zagrebu bi lahko nakup za 50 evrov domov odnesli v dveh vrečicah. Kupili smo predvsem moko, testenine, kavo, vegeto oziroma vse vrste živil," je povedala ena od potrošnic iz Zagreba.

Johnson's baby shampoo Primerjali smo cene Slovenija Šampon pri nas stane trikrat toliko kot v Italiji

Tudi učiteljici iz hrvaške prestolnice sta dejali, da po nakupih v Slovenijo prihajata predvsem zaradi prihranka. Nekateri izdelki so sicer po njunih besedah v Sloveniji dražji, po drugi strani pa so številni cenejši. "Cene so na Hrvaškem odletele v nebo," sta dodali. Kupili sta predvsem mlečne izdelke, sir, sladkarije in podobno, sta še navedli.

ogrevanje Slovenija Pod streho Tam, kjer so cene najvišje, so jih še dvignili, tudi za 120 odstotkov

Med sobotnimi nakupovalci v Brežicah so bili tudi Zagrebčani, ki so, kot so pojasnili, slišali, da je v Sloveniji nakup določenih izdelkov cenejših. To so prišli preverit z obiskom trgovine, izlet v Brežice pa so izkoristili tudi za odhod na kavo in za popoldansko kopanje v bližnjih termah, so še povedali.

nakupovalni voziček trgovina živila Svet Vlada znižuje cene nekaterih živil

Zagrebški Jutarnji list je v minulih dneh objavil primerjalne lestvice, po katerih so nekateri živilski izdelki v Sloveniji od primerjanih in ponujanih v hrvaških trgovinah cenejši vsaj za evro ali dva. A tudi pri nas cene niso ravno nizke, potem ko smo določene izdelke v Avstriji in Italiji našli za bistveno nižjo ceno. Več o primerjavah cen v Sloveniji, Italiji in Avstriji si lahko preberete v tem članku

Trgovina, hrana, živila Slovenija Tako zelo so trgovci navili cene med prazniki!
Komentarjev 14
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 15:52 23.januar 2023.

    Hitro Goloba zmerjat, ker imamo ceneje kot na Hrvaškem in po novem celo na Madžarskem..

  • lojs 15:31 23.januar 2023.

    toliko držav silijo v eu, potem pa politiki ne znajo razložiti, zakaj se živlenje državljanov po vstopu takoj podraži ... pa še kar vstrajajo, fajonka baje dobi provizijo, če spravi še kakšno revno državo v eu ... nimaš kaj biznis

  • bi_ba 14:32 23.januar 2023.

    Če greš pa v Italijo ali Avstrijo, pa prihraniš še nadaljnih 100 €. Mi vse kupujemo zunaj, od hrane, oblačil in tehničnih izdelkov, pa še izlet je zraven.