Slovenija
1424 ogledov

Šarec: "Bolj kot nam mečejo polena pod noge, višje jih preskakujemo"

srečanje stranka LMŠ
1/5
LMŠ
"Skeptiki so čedalje tišji," je članom stranke Lista Marjana Šarca na srečanju dejal predsednik stranke.

Poletno srečanje članov stranke LMŠ je potekalo v Arboretumu Volčji Potok. Zbrane so na dogodku nagovorili predsednik stranke Marjan Šarec ter evropska poslanca Irena Joveva in Klemen Grošelj. 

Stranka Lista Marjana Šarca je bila ustanovljena pred petimi leti. "Takrat je bila to utopična misel, takrat je malokdo od nas verjel, da nam bo uspelo, ampak ne glede na to, da nismo imeli izkušenj, da nismo bili prisotni na državnem parketu in da so nam dajali tudi izjemno majhne možnosti, smo vztrajali. Imeli smo trmo, imeli smo voljo in imeli smo pogum."

Po enem letu vladanja ima stranka po njegovih besedah še več volje in energije za delo. "In bolj kot nam mečejo polena pod noge, višje jih preskakujemo in bolj odločni smo in bolj odločno gremo naprej. Tisti skeptiki, ki jih je vsak dan polno, pa so čedalje tišji. Kajti tudi najbolj zagrizeni nasprotniki nam morajo priznati, da znamo voditi vlado in da kljub samo trinajstim poslancem vemo, kaj želimo, in vemo, kaj je dobro za Slovenijo. Kajti delamo za Slovenijo, ne delamo zase. Kdor dela samo zase, ni za med nas," je še poudaril.

Šarec je dejal, da bo za uspešno vodenje vlade potrebnih veliko naporov, usklajevanj in da bo potrebna odločnost. "Držimo se tistega pregovora, če imaš končni cilj in če imaš svojo pot, se ne oziraj na vsakega psa, ki laja nate, ker ne boš dosegel cilja," je dejal. 

Po njegovih besedah je vlada s petimi partnerji in zunanjo podporo naporna za vodenje. "Treba je veliko usklajevanja in včasih je žal treba izvesti kakšno politično potezo, ki partnerjem ni vedno všeč," je dejal. Ob tem je poudaril, da je treba nehati "cincati", če želimo Sloveniji dobro. Kritičen je bil tudi do nekaterih kritičnih izjav predsednikov drugih strank na njihov račun. Te po oceni Šarca kažejo, da se več ukvarjajo z LMŠ kot sami s sabo. "Vsak naj pometa pred svojim pragom, pa bomo vsi bolj uspešni," je dodal ob tem.

Marjan Šarec Slovenija Šarec v svojem slogu okrcal Podobnika

srečanje stranka LMŠ | Avtor: LMŠ LMŠ
O predčasnih volitvah ne razmišlja

V izjavi za medije se je Šarec obregnil tudi ob govorice o predčasnih volitvah. Kot je dejal, se do teh ne pride tako hitro. Poleg tega pa o predčasnih volitvah ne razmišlja, ker za to nima časa, je izpostavil.

"Dokler vodimo vlado in dokler ta deluje, ne vidim razloga, da bi sprožali neke politične krize. Namesto da se ukvarjamo z vprašanjem predčasnih volitev, je bolje, da vsak na svojem ministrstvu krepko zagrabi, kar ima za narediti," je bil kritičen. Politično kalkuliranje in špekuliranje po njegovih besedah namreč ne vplivata dobro ne na družbeno klimo ne na delovno vnemo.

Pred vlado so sicer ogromni izzivi na področju zdravstva in socialnega varstva, je ocenil premier. Po počitnicah je prioriteta predvsem sprejetje proračunov za 2020 in 2021 in sprememba davčne zakonodaje.

Na vprašanje, ali bo podporo za sprejetje proračunskih dokumentov morda iskal pri NSi, ki je pred kratkim napovedala, da se bo z novim programom pozicionirala na sredino političnega spektra, je Šarec dejal, da bodo iskali podporo pri vseh. "Saj ne bodo nam naredili usluge, če jih bodo podprli, uslugo bodo naredili državi," je dejal ob tem.

Marjan Šarec Skrivnostni nakup Slovenija Šarec razkril, za koga sta vozili, ki sta stali več kot milijon evrov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Avatar vec
    vec 22:41 25.avgust 2019.

    Vse kar je všečnega bilo je Irenca, lušna na pogled, pametna ne vem bomo pa še videli, ampak na dosedanje izkušnje iz EUPARL bo potrebno mal več pokazat (da se bo nam kaj poznalo) če je to seveda primarni cilj, ...prikaži več da ni samo službica ?? česar komentarja se bom vzdržal

  • Naklonsky 17:42 25.avgust 2019.

    Blefer. Blefer bil, je, in bo ostal. Je odličen v povzdigovanju svojega ega, blefiranju in prikazovanju svoje vsemogočne všečnosti, mogočnosti in manipuliranja. Le pri dejanjih mu nekaj manjka...dvomim, da bo poslanstvo šarcizma trajalo v nedogled. Preveč spominja na cmeralizem - ...prikaži večm - vse so drugi krivi, le vlada ne!

  • Avatar Mirko
    Mirko 22:01 24.avgust 2019.

    Zakaj se ne odpravijo varčevalni ukrepi, ZUJF, zakaj se dviguje zdravstveno zavarovanje ČE SO VELIKI DOBIČKI. Veliko je teh zakajev, veliko je vprašanj. Odgovori pa so se pripravlja novosti a žal teh novosti ni niti v zdravstvu, niti drugod. Zakaj ...prikaži več se po hitrem postopku ne spremenijo zakoni o javnih razpisih, ki morijo gradnje ? Pa ne bom vse našteval je preveč tega iz gleda, da je Slovenskemu človeku dovolj, da nekdo Janši pove, kar mu gre.To mi pišemo po spletu že leta in leta.