Slovenija
4868 ogledov

"Slovenija ne bo eksperimentirala z otroki!"

Vrtec Profimedia Otroci v vrtcu.
Dokler ne bo jasno, kakšne so izkušnje Danske, ki je odprla šole in vrtce, Slovenija ne bo odpirala šol.

S ponedeljkom se odpirajo določene storitve, kar pomeni, da se ljudje vračajo na delovna mesta. Ob tem se zastavlja vprašanje, ali bo vlada omogočila tudi kakšne oblike varstva otrok za tiste, ki s ponedeljkom začnejo z delom. 

Vlada o tem razmišlja, je potrdila Jelko Kacin, a odločitev o tem ali odpreti vrtce in kdaj, če sploh, začeti z vzgojno-izobraževalnim procesom, je še pred vlado. Odločitev bo temeljila na presoji svetovalne skupine ministrstva za zdravje. Tako omenjena skupina kot vlada pozorno spremljata, kaj se dogaja na Danskem. 

Učitelji razred šola darilo konec šole Svet Danci že delno rahljajo ukrepe, Nemci pospešeno vlagajo v podjetja

"Danska je prva država, ki tvega. Oni so nekakšni pionirji, stezosledci. Oni bodo na podlagi lastnih izkušenj z mnogo čem vplivali na odločitve v drugih državah," je dejal Kacin. "Dokler ne bomo videli izkušenj Danske, Slovenija ne bo eksperimentirala ne z otroki ne z učenci in ne z dijaki."

Prva prioriteta ministrstva za šolstvo je trenutno matura, za katero še ni jasno, kako točno bo potekala. Možno je, da bo njen obseg skrčen ali da se bodo roki za izvedbo še premikali. Nacionalna preverjanja znanja letos odpadejo, je že potrdila ministrica Simona Kustec. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Ivo 16:20 17.april 2020.

    Kaj pa če si samozaposlen, žena pa uveljavlja polovični delovnik zaradi starševskega varstva? Država ti do maja ponudi 350€, žena dobi pa 300€ (polovica minimalca)? Takrat daš otroke komurkoli, da ti jih nahrani!

  • bf11fb292921c717908bdee3670a3f022a1b836d 15:05 17.april 2020.

    Kaj pa jaz ki bom moral iti v ponedeljek v službo ker delam kot Vulkanizer moja žena pa je medicinska sestra in dela med to kao pandemijo cele dneve, varstva za otroke pa ne dobiva ker noče nobena varuška delati ...prikaži več zaradi možnosti okužbe. Najini starši pa so še v službi, starih staršev pa ni več med nami da bi nam lahko čuvali otroke medtem ko bova midva v službi. Če vrtcev ne odprejo tudi gospodarstvo ne bo za-štartalo kot si oni želijo. Dopusta pa nimam ker sem na novo zaposlen.

Sorodne novice