Slovenija
19529 ogledov

Vlada: Širijo se laži v zvezi s Tino Gaber in govedom

Tina Gaber Robert Golob Profimedia Tina Gaber in Robert Golob.
Na uradnem vladnem profilu je vzniknila objava v povezavi z odvzemom goveda.

Čreda govedi, ki jih je inšpektorica prejšnji teden odvzela kmetu iz okolice Krškega, sproža vse večje zaplete. S čredo se ukvarja vrh slovenske politike, prišla je celo v parlament, spet se omenja vpliv Tine Gaber.

Obrambni minister in po odhodu Irene Šinko začasni minister za kmetijstvo Marjan Šarec je odredil interni nadzor nad nedavnim postopkom odvzema goveda.

Eno od krav naj bi domov odpeljala prijateljica Tine Gaber in namigovanja o vmešavanju slednje v vladno politiko so postale še glasnejše.

Po poročanju medijev je odvzem odredila veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic. Ta je je bila poleti tik pred tem, da jo vlada Roberta Goloba imenuje za direktorico Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, je poročal Dnevnik. A je vest o tem močno razburila del veterinarske stroke, ki je opozarjal, da je inšpektorica tesno povezana z delovanjem Društva za zaščito konj. Vodstvo slednjega ima močno podporo pri podpredsednici državnega zbora Meiri Hot iz Gibanja Svoboda in partnerki premierja Goloba Tini Gaber.

Do odvzema 24 glav goveda je prišlo le štiri dni po uveljavitvi novele zakona o zaščiti živali, katere cilj sta večja zaščita živali pred zanemarjanjem in zmanjšanje njihovega trpljenja. Noveli se sicer obeta ustavna presoja.

Odziv na uradnem profilu

V bran premierjevi partnerki so stopili ustvarjalci uradnega vladnega kanala na omrežju X. Odzvali so se na zapise Bojana Požarja, ki je objavil posnetek zaslona komunikacije med Tino Gaber in Matejo Rolih, iz katere naj bi bilo razvidno, da je Gaber vpletena v postopek.

"Predsednik vlade ni v ničemer povezan z odvzemom govedi, ki ga je odredila veterinarska inšpekcija. Trditve Bojana Požarja so laž, omemba predsednikove partnerke pa popolna manipulacija, saj je objavljen citat iz 10. avgusta letos in ne zadeva aktualnega postopka inšpekcije," so zapisali na vladi in priložili Požarjev tvit.

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) in sindikatu kmetov so prepričani, da je bil odvzem pretiran, nesorazmeren in nezakonit ukrep, saj da ni šlo za ogrožanje zdravja ljudi in živali. 

Na ministra Šarca so zato tako v KGZS kot v sindikatu naslovili zahtevo po uvedbi izrednega strokovnega nadzora postopka in takojšnji vrnitvi živali rejcu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 33
  • Grof 11:23 24.november 2023.

    Danes so v parlamentu na vrsti šipendije, Zoizova, zakaj že. Levica, revni študenti morajo tudi delati, pa kaj, med študijem v Ameriki, 4 leta sem delal vsak dan, od štiri do sedem ur v različnih poklicih in nikome ništa, pri ...prikaži več nas pa Mesec, mesečniki s komaj narejeno srednjo šolo, brez opravljene mature, ljudski poslanci, generalni sekret arji, kajne Matevž, ministri s končano vajeniško trgovsko šolo, včasih smo imeli tudi DU večerne sšole, a ne minister Han, ja pa kam nas furajo te lude ovce, ..

  • firbec1 15:38 22.november 2023.

    Če še niste opazili je dež in blato povsod. Potem pa vse blatne krave zaplenit.

  • Grof 15:18 22.november 2023.

    Leno Grgurević prasico zavaljeno bi dal na povodec Tini, da jo iz parlamenta odvleče na Ljubljansko barje, da jo pomolze prvi migrant, ki bi prišel mimo, Prase je res Leno, zato rabi dobrega dripca s trdo macolo

Sorodne novice