Slovenija
31063 ogledov

To se je v resnici zgodilo z žensko, ki naj bi se izognila karanteni

Koronavirus Profimedia
V Velenju, kjer so v karanteni Slovenci, ki so se vrnili iz Španije, so razrešili zaplet, povezan z žensko, ki naj bi se izognila karanteni.

Okoli druge ure zjutraj je pred vhod Hotela Paka v Velenju prišla ženska in prepričala predstavnike varovanja, da je prišla iz Španije. Zatrjevala je, da je dobila odredbo Nacionalnega inštituta za javno zdravje in da se mora zglasiti v karanteno v Hotel Paka. Vso potrebno dokumentacijo za karanteno pa naj bi ji dostavili naslednji dan (torej danes) iz ministrstva za zdravje, so zapisali na spletni strani Mestne občina Velenje. 

Ponoči niso mogli preveriti njene izjave, zato so jo namestili v karanteno v Hotel Paka. Njeno zgodbo so začeli preverjati. Izkazalo se je, da njena zgodba ni resenična. "Ženska sploh ni bila v Španiji, ampak je želela v karanteno zaradi osebnih težav. Policija je pri njenih starših preverila, da ni bila v Španiji in da ni prišla z letalom iz Španije skupaj z ostalimi osebami, ki so že v karanteni v Hotelu Paka," so zapisali. 

koronavirus COVID-19 konvoj srbski državljani Odziv vlade Slovenija Drama v Velenju, potnica iz Madrida naj bi se izognila karanteni

Žensko so ob 16.30 predali policiji v nadalnji postopek. Podan je utemeljen sum, da je storila kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. "S tem je po nepotrebnem ogrozila sebe in naredila dodatno nepotrebno delo vsem, ki smo odgovorni za varnost in zaščito vseh, ki so v karanteni, kakor tudi vseh ostalih občank in občanov," so še zapisali. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Silva Drevensek 12:28 29.marec 2020.

    kaznovat jo je treba finančno

  • fasader56 10:43 29.marec 2020.

    Morda pa je hotela biti opažena.................ssedaj je.............

  • leonardo 08:42 29.marec 2020.

    Mogoče je pa vam ušla iz vaših reklam za sex.