Slovenija
9422 ogledov

Tu bo veter ponoči spet udaril

Veter Saša Despot
Jugozahodni veter se bo po napovedih vremenoslovcev krepil in dosegal tudi hitrost 80 kilometrov na uro. V noči na soboto spet sneg.

"Zvečer in ponoči bo oblačno, na severovzhodu bo sprva še nekaj jasnine, do jutra se bo tudi tam povečini pooblačilo. Padavine bodo spet pogostejše, predvsem na zahodu bodo možne posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, v Alpskih dolinah okoli 0 stopinj Celzija," napovedujejo na Arsu.

Vremenoslovci so danes izdali novo opozorilo; veter se bo ponoči spet krepil. "V drugem delu noči na petek in v petek dopoldne bo veter ponovno dosegal hitrosti okrog 80 kilometrov na uro predvsem na severovzhodu in na Notranjskem," opozarjajo na Arsu.

Napoved vremenoslovci nadaljujejo, da bo jutri oblačno in v večjem delu Slovenije deževno, sprva bodo možne tudi posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo sredi dneva slabel. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 7 do 13, v severnih krajih okoli 3 stopinje Celzija.

V soboto zjutraj bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na zahodu. Čez dan bo ostalo pretežno oblačno, v zahodnih krajih pa se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Sledilo bo nekaj suhih in razmeroma hladnih dni.

Vremenska ujma v Logarski dolini Odrezani Slovenija Grozljivi prizori v Logarski dolini

5- do 10-dnevna napoved

"Naši kraji bodo večji del prihodnjega tedna pod vplivom območjem visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte bodo potovale čez srednjo Evropo in le malo vplivale na vreme pri nas. V drugi polovici tedna bo v višinah dotekal toplejši zrak," vremensko sliko pojasnjujejo vremenoslovci.

Dodajajo, da od ponedeljka do sobote kaže na delno jasno in suho vreme, predvsem zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Razmeroma hladno bo.

Podrto drevje na cesti Izpoved Slovenija Ujeti med podrtim drevjem, veter ruval nova

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.