Slovenija
2482 ogledov

Tudi Mesec dal Pahorju košarico

Luka Mesec Anže Petkovšek Luka Mesec
Po Šarcu še Mesec.

"Vašega vabila na pogovor na ravni voditeljev parlamentarnih strank ne morem sprejeti, saj ga ne razumem kot del rešitve, pač pa kot del problema," je v odgovoru predsedniku republike Borutu Pahorju na vabilo na pogovor odgovoril koordinator stranke Levica Luka Mesec. 

V pismu je zapisal, da se z njim sicer strinja, da je pred nami ena največjih preizkušenj in da bi bilo dobro, da stranke dosežejo neke vrste strinjanje o osredotočenju na spopad z epidemijo, a da je Pahor namerno spregledal krizo ustavnega reda in demokracije v Sloveniji.  Poudaril je, da je demokratični sistem trenutno v globoki krizi, saj "vladajoča stranka in predsednik vlade vsem na očeh brez sramu napadata novinarje in sodnike, medije in sodišča, kritike in protestnike"

Samovolja Janeza Janše nas po njegovem mnenju potiska v druščino novih diktatorjev v Evropi po zgledu Orbana in Vučića. Mesec verjame, da bi moral biti prav Pahor prvi kritik vlade, ko in če ta presega svoja demokratična pooblastila, "vi pa že deset mesecev molčite"

Očital mu je, da njegov molk še zdaleč ni nedolžen, zato njegovega vabila ne more sprejeti. "Molk in nezavzemanje stališča v dani situaciji" pa Mesec razume kot podporo vladi in njenemu predsedniku.

Pahorjevo vabilo na pogovor je zavrnil tudi predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec.

Tako se je na to odzval predsednik vlade Janez Janša.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 21
  • jastreb13 15:23 03.februar 2021.

    Nič hudega, predsednik je bil samo vljuden in je še njih povabil, tako al tako je celotna levica iz planeta opic in predsedniku države RS bi bilo nemogoče se tako nizko spustit na njihov primitivni nivo.

  • Janez 16:41 02.februar 2021.

    Lari fari to spoštovanje funkcije. Ne spoštuješ funkcije ampak človeka, ki je na funkciji in funkcijo osmišlja, ČE SI TO SEVEDA ZASLUŽI!!

  • munja 16:13 02.februar 2021.

    Saj se mu vidi, da je nezrel, neodgovoren in nespoštljiv. On je večni problem samemu sebi in soli pamet drugim brez ene minute delovne dobe!!! Bednik.