Slovenija
13536 ogledov

Umrl delavec, ki so ga zaradi opeklin zdravili v UKC-ju

Kočevje Melamin eksplozija Barbara Žagar
Drugi poškodovani zaradi hudih opeklin je še vedno v kritičnem stanju.

Iz Policijske uprave Ljubljana (PU Ljubljana) so sporočili, da je zaradi hudih poškodb v požaru umrl še šesti delavec, ki se je nahajal v neposredni bližini eksplozije v tovarni Melamin v Kočevju. Gre za moškega, ki so ga zaradi hudih opeklin prepeljali v ljubljanski UKC. Po neuradnih podatkih je umrli domnevno državljan Makedonije.

"Kriminalistična preiskava dogodka še ni končana in drugih novih informacij ne moremo posredovati. Enako še vedno poteka ugotavljanje identitete vseh umrlih," je zapisal Tomaž Tomaževič iz PU Ljubljana.Kot so za STA sporočili iz UKC Ljubljana, je drugi poškodovani zaradi hudih opeklin še vedno v kritičnem stanju.

Kočevje eksplozija Kočevje Slovenija To je po eksploziji v kemijski tovarni povedal njen direktor

Preiskovalci dogodka v kočevski kemični tovarni Melamin identiteto umrlih ugotavljajo z metodo DNK. Do zdaj je znano, da sta dva med šestimi mrtvimi državljana Bosne in Hercegovine.

Kočevje eksplozija Kočevje Slovenija "Vrata je odtrgalo s podbojev, par sto metrov stran smo. Čakamo. Strah nas je."

Eksplozija v tovarni Melamin, ki je po dosedanjih podatkih terjala šest življenj, poškodovanih pa je več ljudi, je po številu žrtev doslej najbolj tragična industrijska nesreča v Sloveniji. 

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski je pred dnevi dejal, da gre za eno najtežjih preiskav na območju Slovenije.

Komentarjev 6
  • silvo5 01:35 20.maj 2022.

    Nevarne tekočine in strupe prečrpavajo agencijski delavci že po mesecu dni po nastopu dela in ne se slepit to je cela znanost vsaka tekočina se drugače obnaša je treba kar nekaj znat ni to metla.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:33 19.maj 2022.

    Tele nesreča zelo smrdi! & smtrnih žrtev, nešteto odprtih vprašanj, a dejansko ven seka dejstvo kako je možno, da so z tako nevarnimi snovmi upravljali delavci za katere odgovornim neznana imena. Sramota!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:41 19.maj 2022.

    Žalostno! Naj počiva v miru. Zdi se mi pa zelo nenavadno da so že par ur po nesreči našli krivca. To je bil , po njihovem, usposobljeni delavec melamina. Direktor in drugi odgovorni so si na hitro umili roke. Težko ...prikaži večo sprejmem to dejstvo.

Sorodne novice