Slovenija
8943 ogledov

Urška Klakočar Zupančič: Ne bom se pustila nikomur, ne Golobu ne Janši!

Urška Klakočar Zupančič Državni zbor/Sušnik Matija
"Naj me razrešujejo, kolikor me hočejo," je jasna predsednica Državnega zbora.

Po nekaj turbulentnih tednih, ko je znotraj koalicije zavrelo, je za Večer spregovorila še predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je pred časom odstopila kot podpredsednica stranke Gibanje Svoboda. Odnosi med njo in predsednikom vlade Robertom Golobom naj bi se močno ohladili, kar je razvidno tudi iz njenih odgovorov.

Golob je prav na dan, ko je sporočil odločitev o spremembah na vrhu stranke in o izključitvi Mojce Šetinc Pašek in Roberta Pavšiča iz stranke, napovedal tudi možno krčenje števila ministrstev. A do dogovora s koalicijskimi partnerji očitno ni prišlo. Kaj so se dogovorili, pa lahko preberete v članku To po današnjem vrhu koalicije sporoča predsednik vlade.

Prav Mojca Šetinc Pašek je pred dnevi razkrila, da je stranka začela obračunavati z Urško Klakočar Zupančič. Ti poskusi rušenja naj še zdaleč ne bi bili končani. A predsednica DZ je jasna: "Naj me razrešujejo, kolikor me hočejo. Ne bom se pustila nikomur. Ne Robertu Golobu ne Janezu Janši. Nikar ne dvomite o meni, saj sem odločna ženska," je komentirala za Večer. Robert Pavšič, ki sicer dela kot svetovalec v njenem kabinetu, pa je po njenih besedah trenutno na bolniški.

O tem, da Urška Klakočar Zupančič postaja trn v peti poslancem Gibanja Svoboda, je spregovoril tudi predsednik stranke NSi Matej Tonin, ki je za 24UR zvečer povedal, da so s predlogom o njeni razrešitvi z mesta predsednice državnega zbora potrkali na vrata obeh opozicijskih strank, po Toninovih informacijah naj bi se z SDS o podpori že dogovorili. 

Kandidatura na evropskih volitvah Urške Klakočar Zupančič ne zanima, "prav tako ne sodelujem v razpravah o evropskih volitvah, saj nisem več članica izvršnega odbora stranke".

Kakšna bo njena usoda, bo najbrž znano kmalu ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 31
  • Avatar Garancija
    Garancija 12:52 12.januar 2024.

    Mnogim ne odgovarja,da ženske odločajo,pa nagajajo če le morejo

  • Stane Adamič 13:25 09.november 2023.

    Saj Janša ji nič noče

  • kurt 11:12 09.november 2023.

    Ta gos, kdo bi jo pa sploh prenašal, njene psihične poglede in izpade. Kako to, da Golob ni že prej spregledal?