Slovenija
3629 ogledov

V Ljubljani vas bodo še bolj lupili

parkiranje v ljubljani, parkirišče, parkirnina MatijaJanežič
Mestna občina Ljubljana širi območje plačljivega parkiranja. Napovedali so kar sto novih parkomatov na območjih znotraj obvoznice.

Con, kjer lahko brezplačno parkirate v Ljubljani znotraj obvoznice, je vedno manj. Ljubljančani so tako že opazili nove označbe in nove parkomate na Vrhovnikovi ulici na Viču, na ulici Luize Pesjakove v Savskem naselju, pa tudi na Baragovi ulici za Bežigradom, poroča Dnevnik

parkirna hiša Preverite, kje Slovenija Končno! Novica, ki bo osrečila vse, ki parkirate v Ljubljani

A to še zdaleč ni vse, Mestna občina Ljubljana je namreč v odgovoru na novinarsko vprašanje kolegov z N1, odgovorila, da bo postavila kar sto novih parkomatov znotraj obvoznice, kar pomeni, da bodo območje plačljivega parkirnega režima še razširili. Največ novih parkomatov bo na območju cone 3, kjer je med tednom parkirnino obvezno plačevati od 7. do 19. ure, znesek za eno uro parkiranja pa znaša 0,40 evra.

Prometni znak parkiranje Slovenija Vsi smo pogrnili na testu, ali se tukaj po 17. uri sme parkirati

Kje bo največ novih parkomatov? 

"Bistvena novost bo razširitev plačljivega parkiranja v Šiški med Vodnikovo in Celovško cesto in med Goriško ulico in Celovško cesto ter za Bežigradom med Dunajsko in Ulico Pohorskega bataljona. V vseh primerih znotraj avtocestnega območja," v odgovoru za N1 zatrjujejo na Mestni občini Ljubljana. V največji slovenski mestni občini še dodajo, da bodo o vseh lokacijah novih parkomatov in začetku njihovega delovanja javnost obvestili. 

NOVOST Gorenjska Konec brezplačnega parkiranja PARKIRANJE Gorenjska Novi parkomati – nov sistem

V Ljubljani so sicer lani že namestili 140 novih parkomatov, ki pa so nadomestili dotedanje parkomate. Ti namreč po koncu lanskega leta ne bi izpolnjevali zahtev Finančne uprave Republike Slovenije po spletnem potrjevanju izdanih računov, zato jih je bilo treba zamenjati. So pa pred dnevi iz občine sporočili, da bo možno v Ljubljani kmalu plačevati tudi s kreditno oz. debetno kartico. Več o tem tukaj.

Komentarjev 33
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:29 18.januar 2023.

    Če vsak prišlek mora v Lj z avtom, če ima vsaka družina vsaj dva avta, če se mora vsak pripeljati direkt pred vrata, pa naj za to plača. Kar se parkirnine na parkomatih tiče je ugodna, stanovalci pa imajo možnost ...prikaži več zelo ugodne letne parkirnine. Nikjer po svetu ni v mestih parkiran je zastonj in samoumevno. Denar na ta način pa se verjetno tudi naprej vlaga, sklepam.

  • johan 00:16 18.januar 2023.

    Na njihovi spletni strani je lepo narisano, da je skoraj celotna občina v parkirni coni- od Mednega pa vse do Podmolnika in Besnice. https://www.lpt.si/storage/uploads/4100361f-fcf3-4614-a470-93b31ba5b1eb/Zemljevid-parkirnih-con.pdf Podatki so stari malo manj kot dve leti.

  • Vrtnicaa 22:59 17.januar 2023.

    Med Goriško in Celovško parkiramo samo stanujoči. Če pridem iz službe ob 17.00 ni več razpoložljivega parkirišča pred blokom. Uvedba plačljivih parkirišč bi res oškodovala domačine in ne prišleke v Ljubljano.