Slovenija
20139 ogledov

Vlada še danes o tem, kako naprej

Jelko Kacin Anže Petkovšek Vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusem.

Epidemiološka slika v državi je skrb vzbujajoča, je na tiskovni konferenci dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. "Še posebej skrbijo razmere v domovih starejših občanov, kamor je virus ponovno vdrl," je dejal. 

Vlada bo tako že danes na seji razpravljala o razmerah, se seznanila z načrtom ukrepanj, dopolnitvami načrtov iz prvega vala in "spoznanji, ki smo jih na različnih nivojih v praksi preverili skozi prvi val širjenja covid-19 po Sloveniji. Gre za dopolnitev načrtov vlade in usmeritve za naprej," je pojasnil Kacin. 

"Domovi starejših občanov so ogrožena območja, zanje moramo vzpostaviti poseben sistem, pravočasno vse objekte razglasiti za ogroženo območje in poskrbeti, da se bodo zavedali tega tudi zaposleni in stanovalci," je dodal Kacin. 

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Slovenija Mož potrjeno okužen delal, ona je to povedala šele po petih urah v UKC LJ

Na območju Kranja so po Kacinovih besedah že pretekli petek koordinatorji sklicali sestanek, da pregledajo obstoječe stanje v domovih starejših občanov in sprejmejo nadaljnje korake. Več naj bi bilo znano jutri. 

Danes poteka tudi resorski sestanek na temo aplikacije za sledenje stikov, na katerem so prisotni tudi predstavniki NIJZ.  

Visoke številke za konec tedna

Včeraj so z opravljenimi 530 testi potrdili 16 novih okužb s koronavirusom. Sedem novih okužb je iz Vipave, kjer je v virus v domu starejših, po tri v Novi Gorici in Ljubljani, po ena pa v Ajdovščini, Mariboru in občini Hoče-Slivnica.

Vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je za Val 202 zjutraj povedala, da so to za vikend kar visoke številka in da zato danes pričakujemo še bistveno več primerov. Skrbijo jo odprte meje, da narašča število pozitivnih, ki prihajajo iz Hrvaške in neorganizirana zasebna druženja po državi.

Bojana Beović Slovenija Beović: Upam, da se zavedajo odgovornosti za človeška življenja

Kacin je opozoril vse, da je še naprej treba upoštevati vsa priporočila in navodila obnašanja. V zaprtih prostorih je treba nositi masko, skrbeti je treba za ustrezno medsebojno razdaljo ter higieno rok in kašlja. 

Koronavirus, Španija Slovenija Novi podatki o okuženih pri nas, Slovenija na meji varne države
1/2
NIJZ

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 19
  • Avatar Soffistessa
    Soffistessa 00:54 07.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • Janez_53 23:33 06.julij 2020.

    Oh, pa tako superiorna vlada s še bolj superiornim predsednikom, pa se jim dogajajo iste neumnosti, kot v prvem valu. Takrat ste za vse imeli dežurnega krivca Šarca, koga pa boste sedaj imeli za grešnega kozla?

  • MihaPu 19:17 06.julij 2020.

    No Kacinko, dejmo vse odpret v dveh dneh in večino držav razglasiti na "brez karantene" in gremo na dopust, potem pa ko pridemo z dopusta vse do sredi septembra, se pa dol dajajte in zganjajte koruptivne norčije do decembra. Če ...prikaži več ne gre drugače in boš prikrajšan Kacinček za denar, vedi, da vedno obstaja alternativa, bodi prijazen do državljanov v času dopusta in ti pa Jajo boste dobili plus točke. Če je tak sistem evo se priredimo sistemu, samo ne srati z aplikacijo in njeno smiselnostjo. Hvala.

Sorodne novice