Slovenija
27315 ogledov

Danes suh le ta del Slovenije, kmalu spet pod ničlo

Ljubljana oblaki nebotičnik Profimedia Pogled na Ljubljano z Nebotičnika.
Ta vikend vremensko ne bo najbolj prijazen, naslednji teden bo mrzlo.

Sobota bo po večini države oblačna in deževna. Ponekod so jutro popestrili sončni žarki, a tekom dneva se bo nebo stemnilo in bo pretežno oblačno, napoveduje Agencija RS za okolje (ARSO).

Suho bo samo na severovzhodu države, torej v delih Štajerske in v Prekmurju, drugod bodo nastajale krajevne plohe. Ponekod bo pihal južni do jugozahodni veter, najvišje dnevne temperature se bodo povzpele do 15 °C.

Nedelja bo na vzhodu države večinoma sončna, na zahodu pa bo vreme spremenljivo ponekod pretežno oblačno, možne bodo manjše krajevne padavine. Bo malce topleje kot v soboto, najvišje dnevne temperature bodo okoli 17 °C.

Začetek delovnega tedna bo prav tako vremensko spremeljiv. V ponedeljek bo oblačno s sončnimi obdobji, manj sonca bo na jugu države. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo lahko nastalo nekaj ploh. Torek bo že lepši, predvsem dopoldne, medtem ko lahko popoldne pričakujemo nekaj krajevnih ploh, še navaja Arso.

Možnost pozebe

Alpe satelitska slika | Avtor: Profimedia Profimedia

V četrtek bi Slovenijo iz severovzhoda dosegel tok hladnješega zraka, ko lahko tudi ponekod po nižinah pričakujemo temperature pod ničlo, navaja neurje.si.

"Obstaja možnost spomladanske pozebe - marsikje je sadno drevje že v fazi cvetenja, če pa še ni, pa lahko ob teh temperaturah pričakujemo dodatno odpiranje cvetov," so zapisali na omenjenem portalu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 10:17 02.marec 2024.

    Kje je pa saharski prah

  • darefoks 09:02 02.marec 2024.

    se za 2 uri naprej ne veste ne pa za 5 dni butlni

Sorodne novice