Slovenija
21741 ogledov

Vreme: Prihaja hladna fronta

Nevihta Ljubljana Bralec Oblačno nebo nad Ljubljano.
Zaenkrat še uživamo v soncu in visokih temperaturah. To se bo kmalu spremenilo.

Zadnji septembrski in prvi oktobrski dnevi so postregli z zelo lepim in toplim vremenom. A že kmalu bomo kratke majice in hlače zamenjali za toplejše kose garderobe.

Iz severozahoda se nam hitro približuje vremenska motnja, ki nas bo dosegla v sredo, navaja neurje.si.

Večjih sprememb ta motnja sicer ne bo prinesla, bodo pa nekateri kraji na vzhodu Evrope v naslednjih dneh prejeli prvo "hladnejšo pošiljko" letošnje jeseni, dodajajo na omenjeni strani.

Hiter prehod fronte bopri nas predvidoma v sredo. V naše kraje bo prinesla manjšo količino padavin in ohladila ozračje za okoli pet stopinj Celzija. 

A poslabšanje ne bo trajalo dlje časa, kajti že proti koncu tedna nas bodo spet razveselile visoke temperature in lepše vreme.

Tudi Agencija RS za okolje (ARSO) napoveduje malce bolj neugodno sredo. V severni polovici Slovenije bo po jutranji pooblačitvi občasno deževalo, možna bo kakšna nevihta. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa vzhodni veter, ki bo ohladil ozračje.

Poslabšanje bo zares kratkotrajno. Že v četrtek bo sončno z meglenim jutrom po nižinah, napoveduje Arso.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice