Slovenija
1890 ogledov

Že nastali dolgi zastoji, pričakujte gnečo

mejni prehod zastoj Profimedia
Na cestah proti Obali in Hrvaški je do ponedeljka pričakovati močno povečan promet.

Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Petrina, Metlika, Dobovec in Gruškovje so čakalne dobe. Na Gruškovju za vstop v državo čakajo od ene do dveh ur, je v soboto popoldne opozoril Prometno-informacijski center za državne ceste.

Na mejnem prehodu Sečovlje je treba tako za izstop kot za vstop v državo čakati od ene do dveh ur, na mejnem prehodu Gruškovje pa za izstop do ene ure. Medtem je treba na mejnem prehodu Dragonja do ene ure čakati za vstop v državo. Drugje čakalne dobe niso daljše od pol ure.

Avtocestna policija trojane, avtocesta, tovornjaki Slovenija Od danes nova pravila na naših cestah

Na podravski avtocesti med Zaklom in mejnim prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške je zastoj dolg štiri kilometre, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji pa dva. Zastoji so tudi na cestah Koper - Šmarje - Dragonja, Izola - Strunjan, Seča - mejni prehod Sečovlje in Lesce - Bled. Na primorski avtocesti od Ljubljane proti Logatcu pa je promet upočasnjen.

Proti Obali in Hrvaški ter v nasprotni smeri so zastoji možni tako danes kot v nedeljo. Center poziva k vožnji s primerno varnostno razdaljo, v zastojih pa k oblikovanju reševalnega pasu.

mejni prehod zastoj | Avtor: Profimedia Profimedia

Na avtocestah sicer od danes pa vse do prvega konca tedna v septembru velja omejitev tovornega prometa z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone tudi ob sobotah. Omejitev velja ob sobotah med 8. in 13. uro, na primorskih cestah pa med 6. in 16. uro. Ker je današnja sobota praznik, omejitev velja med 8. in 22. uro, kot vsako nedeljo.

Prometno-informacijski center je opozoril še, da je v času turistične sezone treba računati na običajne prometne konice, upočasnjen promet z občasnimi zastoji na cestah proti večjim mestom, občasna dela, tranzitne oz. turistične voznike, bolj polna počivališča ter daljši čas potovanja.

hrvaški policist Svet Novost pri kaznovanju voznikov na Hrvaškem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice